dinsdag 15 oktober 2013

Schuilplaats door Linda Jansma****Eindelijk het was zover en ik heb de mazzel dat ik het e-book al mocht lezen voordat de release is op 17 oktober 2013.

Schuilplaats vertelt het verhaal van pleegmoeder Mayke. Zij en haar man zorgen voor een aantal pleegkinderen. Zij zijn inmiddels al wat ouder zijn en van jongs af aan bij Han en Mayke. Dan komt er een crisisopvang van drie zusjes, Nikki, Nadine en baby NoĆ«lle. Ondertussen is Lieuwe vrijgekomen en dat maakt veel los bij Mayke. 

Schuilplaats is ook het verhaal van Mus die opgenomen is in een penitentiaire inrichting. Er is een aantal verhaallijnen. En deze komen uiteindelijk samen. Het boek is spannend en met kennis van zaken heeft Linda Jansma de Jeugdzorg beschreven.  Als je het boek gelezen hebt blijf je wel in verbijstering achter, namelijk dat je gaat nadenken en dat de mens toch niet altijd zo aardig is als je wel denkt.


Dat Schuilplaats in Friesland speelde was voor mij genieten. De Friese taal die zo nu en dan gebruikt wordt, de beschrijvingen van de omgeving zijn erg fijn. Mijn Friese bloed klopte wat harder. Maar dat is persoonlijk
 

Geen opmerkingen: