vrijdag 24 juni 2016

Faye Kellerman: Bloedspel****Faye Kellerman: Bloedspel****

'Bloedspel' is de twintigste thriller van Kellerman over Peter Decker en zijn vrouw Rina, in 2012 verschenen met als titel Gun Games (trefzeker). Ik heb boeken over dit stel gelezen, te beginnen met het eerste boek 'Het rituele bad' uit 1986. Andere titels zijn ‘Een onreine dood’, ‘Melk en Honing’, ‘De doodzonde’, ‘Toevluchtsoord’ en 'Gebed voor een dode'. Daarna ben ik gestopt de boeken van Kellerman te lezen, met onbekende reden. ‘Bloedspel’ is een hernieuwde kennismaking.

Twee zelfmoorden door jongeren kunnen geen toeval zijn. En dan is daar Gabe, de vijftienjarige zoon van Chris Donatti, een moordenaar. Hij woont bij Decker en zijn vrouw en heeft een stabiel leven gekregen. De vraag is of hij het moordzuchtige gen van zijn vader heeft geërfd.

“Zout in de wond strooien was één ding, regelrechte wreedheid was iets anders”. Zomaar een zin aan het eind van een hoofdstuk. ‘Bloedspel’ is spannend, en heeft verschillende verhaallijnen. Al vanaf het begin boeit ‘Bloedspel’ en dat blijft zo tot aan het open einde. Hoewel ‘Bloedspel’ het twintigste boek is over de familie Decker is er geen enkel bezwaar om het boek te lezen. 

'Bloedspel’ is levensecht, personen kunnen zo uit het boek stappen en bij je in de buurt wonen. Kellerman heeft aandacht voor details zonder dat haar vlotte schrijfstijl worden onderbroken. Stukje bij beetje ontraadselen Decker en zijn team de redenen voor de zelfmoord van de twee jonge mensen. Maar er gebeurt veel meer in dit boek, maar dat mag u zelf gaan lezen. ‘Bloedspel’ is een aanrader en zorgt ervoor dat je meer boeken van deze auteur wilt gaan lezen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me een leuk boek.
xxx

Charlotte zei

Dank je wel, is het boek ook, serie is aanrader.