dinsdag 4 juli 2017

Michiel Reefs: De Biebbende, deel 6 Het middernachtscircus****Michael Reefs: De Biebbende deel 6: Het middernachtscircus****

‘Het middernachtscircus’ is het zesde deel van de jeugdserie De Biebbende. Auteur Michael Reefs deed een oproep om zijn nieuwste boek te lezen dat op 1 juli 2017 uitkomt. Hoewel ik van De Biebbende heb gehoord, had ik nooit eerder een deel gelezen. Dit was een uitgelezen kans. ‘Het middernachtscircus’ is prima leesbaar, maar persoonlijk miste ik de informatie over de leden van De Biebbende, wie is wie en wat is er allemaal gebeurd? 

Tim is het nieuwste lid van De Biebbende geworden en in een brief beschrijft hij wat er is voorgevallen. Wow, de verhuizing naar Zuidbaai is veel spannender geworden dan hij dacht.

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigeunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen.

Vanaf het eerste hoofdstuk word je betrokken bij de werkzaamheden van de Biebbende. Je komt in een fantasiewereld terecht. Er zijn Geesten die nare dingen doen, maar ook een lieve geest Rosalinde. Angelique, een bibliothecaresse, doet alles om de kinderen tegen te houden en Jasmijn doet juist alles om de kinderen te helpen. Er zijn huizen met verborgen gangen, verborgen kamers en er is mist. In ‘Het middernachtcircus’ spelen zigeuners een grote rol, met als middelpunt een zigeunercircus. 

De Biebbende is een spannende serie boeken voor kinderen die genieten van spanning, fantasie en lezen. Daarnaast is er ook aandacht voor het dagelijkse leven van tieners. Je kan tijdens het lezen QR codes scannen en als je geen smartphone hebt kun je die ook lezen op de website. Het is sowieso leuk om op de website rond te neuzen, in Zuidbaai te belanden en mee kunnen doen met spelletjes en er over schrijven. Spannend hoor. 

Het is wel absoluut aan te raden om te starten in het eerste deel, en genieten is het dat er nu al vijf delen zijn verschenen. Als je een deel uit hebt hoef je nog niet te wachten op het volgende deel, maar stoom je zo door, tot het zesde deel. Je zal absoluut een aantal dagen verslaafd zijn aan deze serie en totaal verdiept zijn in de avonturen van de tieners. Pas na het vijfde deel zal je even moeten wachten op dit deel dat binnenkort uitkomt. En als je ook genoten hebt van ‘Het middernachtcircus’ begint het wachten op het volgende deel. En daar kijk je nu al naar uit. Wat een heerlijk leesvoer is De Biebbende. En eigenlijk is het een serie voor jong en oud, want het is genieten met een grote G of misschien moet je wel zeggen: Bijzonder bewonderingswaardig, Bijzonder Beklemmend, of gewoon maar Bijzondere Boeken.


Auteur: Michael Reefs
Titel: De biebbende, deel 6 Het middernachtscircus
Genre: Kinderboeken
Uitgeverij: StormsteenGeen opmerkingen: