zondag 21 oktober 2018

Elke van Huffel: Crazy Cat Lady-boek*****


Elke van Huffel: Crazy Cat Lady-boek*****

Met tekeningen van Niet Nu Laura

Uitgever Van Halewyck schrijft over 'Crazy Cat Lady-boek' het volgende:

Doe jij je weleens tegoed aan een kattenfilmpje op YouTube – of honderd? Nestel je je het liefst met een latte macchiato in je favoriete kattencafé? Heb je… een Instagramaccount voor je kat? Proficiat en welkom in de club van de Crazy Cat Ladies! Met het Crazy Cat Lady-boek leer je je favoriete huistijger nog beter kennen. Maak leuke kattenspullen, voer samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uit, bewaar de mooiste herinneringen en duik in de wondere wereld van het meest mysterieuze dier ter wereld. Iedereen met een kat heeft recht op minstens één Crazy Cat Lady-boek! 

Wie mij volgt op Facebook en Twitter weet dat ik katten heb, drie poezels zoals auteur Linda Jansma zo mooi zegt. Dat er drie katten bij mij wonen is nooit gedacht toch gekomen. Famke van 7 jaar kwam erbij toen poes Wieb al wat ouder was, zij is er niet meer. Maar ach ruimte voor een katje erbij was er genoeg, Lotje van 5 kwam er bij. En voor ik het wist was nummer drie geadopteerd, Romy is nu 4 jaar.

Wonderlijk, ze zijn alle drie vrouwtjes en als kitten bij mij gekomen. Hun voorgangers waren Romke en Wieb in de tijd dat ik op mijzelf woon. En thuis had ik Dusty. Het antwoord op de vraag waarom er katten bij mij wonen is gemakkelijk, ik wilde graag een huisdier, uitlaten was toen en nu geen optie en je kan de deur dicht doen. Ook gemakkelijk als je werkt, denk je. 

In de loop van de tijd dat er katten bij mij wonen, heb ik veel geleerd, en toch ook weer niet. Want als er een ding als een paal boven water staat, is dat een kat mysterieus is en eigenzinnig. Katten doen niet wat je wilt, jij doet wat katten willen. Ik leerde van juist deze drie meisjes dat elke kat anders is en wat bij de een wonderwel lukt, lukt helemaal niet bij de ander. Wat de een leuk vindt, vindt de ander maar zozo. Maar wat wel zo is dat deze drie meisjes bijzonder zijn, lief, leuk, spinnend, speels, gezellig. Ze staan mij op te wachten als ik thuis kom. Heerlijk is het als een ronkend katje bij je op schoot ligt, gaat slapen. Als ze je vol vertrouwen aankijken, of zeuren om een snoepje. Want katten weten wat ze willen hoor.

Het ‘Crazy Cat lady-Boek’ is precies wat uitgever Van Halewyck belooft, een heerlijk boek met 101 weetjes, tips en activiteiten voor jou en jouw katten. Voor mensen waar katten deel uit maken van hun huishouding zal er veel herkenning zijn. Daarnaast leer je er ook nog bij. De tekeningen zijn hilarisch, humoristisch en prachtig vormgegeven en completeren de tekst. Dit boek is niet alleen voor vrouwen. Veel leesplezier.

De opvolger weet ik al met de titel Crazy Dog Lovers-boek of guide, want in mijn vriendenkring zijn er honden en hun baasjes zijn zowel vrouw als man. 

(Een fantastisch cadeau voor de komende feestmaanden, in de schoen, als surprise en onder de kerstboom. Oja over de kerstboom staat er iets in dit boek………)

Auteur: Elke van Huffel met tekeningen van Niet Nu Laura
Titel: Crazy Cat Lady-Boek
Genre: Lifestyle
Uitgeverij: Van Halewyck
Aantal pagina’s: 157

Dank Uitgeverij Van Halewyck voor een exemplaar.

Geen opmerkingen: