vrijdag 22 november 2013

Tupla M. Val***Tupla M. Val

Ik was blij en verrast toen ik de kans kreeg van de Crime Compagnie om het boek Val van Tupla M. te lezen. Tupla M. is het pseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. Val is het 4e boek van dit duo.

Caro is de hoofdrolspeler, ze is niet gelukkig en is alcoholiste waardoor ze fouten maakt. Ze wordt op non actief gesteld en besluit een moeder te helpen met haar gevecht om het verkrijgen van het verzekeringsgeld nadat haar dochter is verongelukt in een oude mijn. Val leest gemakkelijk, mede door de korte hoofdstukken, al vond ik dat ook wel storend.

Het interessante aan Val is de beschrijving van Maastricht, met kennis van zaken beschrijft het schrijversduo de katholieke rituelen die in het Limburg voorkomen, de Fordfabriek en over afgedankte mijnschachten. Het is net alsof je door Maastricht wandelt.

Het duo schuwt hedendaagse problemen niet. Hoge werkdruk op advocatenkantoren, lange wachtlijsten in ziekenhuizen en onzorgvuldige politieprocedures. Het is de achtergrond voor een goed en spannend verhaal, maar diepgang had het verhaal nog spannender gemaakt.

Maar al met al heb ik een aantal plezierige leesuurtjes gehad. Je leest Val in korte tijd uit. Ik geef het boek drie sterren.

Met dank aan de Crime Compagnie.

1 opmerking:

Tupla M. zei

Val was al weer het zesde boek van Tupla M., het is ook bijna niet bij te houden ;-))
Groet, T.M.