zaterdag 13 september 2014

Milou van der Will: In mijn bloed***** Milou van der Will: In mijn bloed*****

Dit zegt Uitgeverij The Hous of Books:

Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die door pedofiel Rick V. zijn misbruikt. De dader komt weg met een lage straf en iedereen in het kleine Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft bovendien heilig in zijn onschuld geloven.

Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren.

Milou van der Will werd voor haar eerste boek Rood licht genomineerd voor Beste Thriller van het Jaar door Crimezone. Haar tweede thriller Breekijzer werd enthousiast onthaald door lezers en pers. Behalve thrillerauteur is Milou van der Will freelancejournaliste en interviewer.

'Milou van der Will mag zich met recht bij het befaamde clubje thrillerschrijfsters scharen.' Crimezone

'Coming-of-age op ruwe wijze.' de Volkskrant over Breekijzer


In mijn bloed is spannend vanaf het begin. Van der Will heeft een gemakkelijke en vloeiende manier van schrijven en dat leest erg gemakkelijk. Haar invoelingsvermogen is groot. Want was is het hartverscheurend als je er achter komt dat je kind slachtoffer is geworden van een pedofiel. Wat ben je dan machteloos, al gaat het dan alleen om naaktfoto’s. Er heeft iemand aan je kind gezeten en alle moeder- en vaderinstincten komen dan boven.

Dat doet mij denken aan de tijd, dat bleek dat er zoveel incest was, dat vrouwen er nu eindelijk voor uit kwamen. En ik hoor mijn vader nog zeggen, castreren die bende en wat voor vader ben je als je zulke gedachten heb over je kind. Hij kon het niet geloven dat er vaders aan hun kinderen zaten. En dat is ook niet te geloven. Maar het gebeurt, niet alleen in crèches, scholen, verenigingen, maar ook op internet. Overal zijn mensen die kwade bedoelingen hebben met een kind. En het is goed dat er over geschreven wordt, maar het is en blijft hartverscheurend. 

Je voelt de onmacht van Benthe en dat is ook begrijpelijk. Want wat doe je als degene die dit op zijn geweten heeft een laag vonnis krijgt, mede omdat niet iedereen aangifte wil doen. Benthe vindt de voor haar goede oplossing, ze plant een moord, de perfecte moord. En je moet In mijn bloed zelf lezen om uit te vinden of ze deze ook uitvoert?

Geen opmerkingen: