vrijdag 16 januari 2015

Ria Schopman: Alea****Ria Schopman: Alea****

Odiel is getraumatiseerd en verdrietig na het overlijden van haar ouders en broer. Om dingen op een rijtje te zetten en haar leven weer op de rails te krijgen gaat ze naar Schots eiland. Maar het eiland heeft geheimen en Odiel wordt meegesleurd in de mysteries. Wie is Alea? En bestaat zij wel?

‘Alea’ is de debuutroman van Ria Schopman. Het is wonderlijk te lezen op welke wijze mensen  omgaan met verdriet. En zo herkenbaar. Er staan mooie passages in ‘Alea’, ontroerend en emotioneel. Schopman heeft inlevings-  en invoelingsvermogen. Muziek speelt een grote rol.

‘Alea’ is ook een aanklacht, een aanklacht tegen geweld tegen kinderen en kindermisbruik. Verstikkend liefde komt er in voor. Maar het is ook mooi te lezen hoe de broze relatie tussen Dylan en Odiel zich ontwikkelt. Odiel is bang voor de dood, mede door het overlijden van haar ouders, broer en oma. Maar deze demonen zal ze overwinnen.

Is ‘Alea’ een thriller, een roman, een spannende roman of fantasy? Lees het boek zelf en vul het maar in. Ik was aangenaam verrast.

1 opmerking:

Ria Schopman zei

Het is lastig als een boek niet in een genre te vangen is, maar ik ben blij dat het geen afbreuk heeft gedaan aan je leesplezier, Charlotte. Bedankt voor je lovende woorden.