zondag 8 maart 2015

Amanda Stevens: De crypte****Amanda Stevens: De crypte**** (deel 1 van De dodenrijk serie)

Amelia is restaurateur van begraafplaatsen en reist door het zuiden van de Verenigde Staten. Ze heeft een gave die ze ook vervloekt, ze ziet geesten al vanaf kleins af aan. Haar vader die ook geesten zag heeft haar er veel over geleerd, zoals er niet naar kijken, want de geesten zijn er op uit om je leeg te zuigen. Dan wordt ze door de rechercheur John Devlin gevraagd te helpen bij een onderzoek. Op een graf is het toegetakelde lijk gevonden van een jonge vrouw op de begraafplaats waar ze werkt.

‘De crypte’ is deel 1 van De dodenrijk serie, dus zullen er meer boeken over Amelia volgen. Dat is prettig want Stevens heeft een plezierige manier van schrijven, het boek leest namelijk erg gemakkelijk ondanks de schemerige duistere wereld van geesten. 

‘De crypte’ is een mengeling van fantasy, spanning en een fikse teug romantiek. Die combinatie maakt het boek erg prettig en plezierig leesbaar. Vanaf het eerste hoofdstuk ben je geboeid door het verhaal mede door het verhaal van Amelia. De beginnende romance van Amelia met John is leuk, en alles komt aan bod, verliefdheid, en vindt hij mij wel of niet leuk, ook leuke spanning...

Stevens heeft kennis van het Zuiden van de Verenigde staten, over de mensen en geschiedenis. Deze kennis maakt het boek erg interessant en ze kan feiten met fictie goed verweven. ‘De crypte’ is een aanrader voor alle lezers en kan ik goed aanbevelen, gewoon lekker genieten van een boek zonder al te veel poespas. 

Met dank aan Uitgeverij Harlequin.nl.

Geen opmerkingen: