vrijdag 24 april 2015

Vragen en antwoorden door Monique Peperkamp, de schrijfster van Droomdiner.

Een tijd geleden las ik Droomdiner door Monique Peperkamp. De recensie staat hier nog een keer.

Monique Peperkamp beantwoordde een aantal vragen, dank daarvoor, door persoonlijke omstandigheden kon ze dat niet eerder doen.Jouw 1e vraag; Zijn er lezers die zich herkenen in Droomdiner?

Antwoord: ja, ik krijg al veel reacties van mensen die zich herkennen in de verhalen. Dat ze aan het denken (voelen) zijn gezet om te kijken naar hun eigen situatie. Dat ze door het lezen van de verhalen zelfs ook een stuk van hun eigen patronen zijn gaan herkenen en er waren mensen bij die bepaalde passages voor zichzelf gebruikte om te helen. 

Vraag 2: Laat je cliƫnten je boek lezen als healing?

Antwoord: Ik verwijs wel naar verhalen in het boek en raad hen Droomdiner aan te lezen. Het is eerder andersom dat mensen door het lezen van Droomdiner komen voor een healing.

Vraag 3: Komt er een tweede boek?

Antwoord: Op dit moment ben ik bezig met het tweede deel. Het idee is dit:
James zoekt een partner voor de zaak. Hij wil het rustiger aan gaan doen en meer tijd besteden aan zijn gezin. Om erachter te komen wie hij het best vindt passen, organiseert hij een actief bedrijfsuitje van enkele dagen. 
Daarbij nodigt hij zijn vrouw Femke bij uit, enkele van zijn medewerkers, Sam met vriendin Merel, Jill, Niels en Nico (=nieuw) met zijn vrouw Nora en Arthur een externe met zijn vrouw Paula uit. 
Tien Personen gaan op deze zakenreis en tijdens dit uitje zijn de nodige activiteiten georganiseerd, deze activiteiten hebben allen een innerlijke groei aspect. In de avond komen ze allen samen om hun ervaringen te delen bij het kampvuur.
Tijdens deze reis, worden er Familie Opstellingen gedaan, waarbij alle deelnemers participeren, maar ook worden er weer wonderlijke avonturen beleefd op verschillende momenten. 
Sam komt bijvoorbeeld oog in oog te staan met degene die hem in de vorige reizen ter dood heeft gebracht. 
Jill ontdekt het gevolg van haar entree in haar eerste aardse cel, haar allereerste beleving van het aardse gevoel. 
Arthur gaat aan de slag met zijn tweelingziel. 
Paula ontdekt haar waarheid van haar boosheid in een opstelling. 
Merel ontdooit. 
En nog veel meer mooie helende verhalen.

Hopelijk heb je hier voldoende antwoorden op je vragen. Mocht je meer willen weten, dan hoor ik je graag.

Harte groet,


Monique Peperkamp
Monique Peperkamp: Droomdiner***

In de maand van het Spirituele boek las ik Droomdiner*** door Monique Peperkamp.

Dit zegt Uitgeverij Free Musketeers:

Droomdiner, een spirituele roman, waarbij twaalf mensen samenkomen in een restaurant, zo op het eerste gezicht niets bijzonders… Echter zodra zij beginnen te eten, start het avontuur. Sam reist terug in de tijd, Jill stijgt op van haar stoel, Tess staat midden in een tornado, James zit in een sneltrein, bij Niels wordt alles grauw en grijs, Emma loopt door een duistere gang vol uitpuilende deuren, Anna zwemt plotseling in een duikpak door het restaurant… Wat laten deze avonturen hen zien… Wat doet het met ze…
De avonturen zijn verrassend, diepgaand, ontroerend, liefdevol en verfrissend.


Een aantal mensen komt bij elkaar om een feestje te vieren. Ze zijn collega's in het bedrijf PMJG Gezond. Ieder van hen krijgt een spirituele belevenis, voor de een een feestje voor de ander minder fijn. Iedereen komt in werelden terecht waar fantasie en sprookjes werkelijkheid worden.

Vertrouwen en loslaten zijn sleutelwoorden.Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen.Zoek de stilte, even weg in je gedachten, aanvaarding. Het zijn zomaar woorden en quotes die worden besproken en aan de orde komen. Duizelingwekkende dromen en healing.

Het boek is gebaseerd op sessies en therapeutische healingen die de schrijfster heeft gegeven. Droomdiner is een spiritueel boek, vol verhalen en belevenissen van mannen en vrouwen. Voor mij was dit het eerste sprirituele boek dat ik las, vol verwondering, maar ook wel erg veel informatie en personen. En daardoor was ik wel eens de draad kwijt wie wie was, maar het lijstje aan het begin van het boek is prettig.

Droomdiner is het debuut van Monique Peperkamp. ze begeleidt mensen tijdens healingsprocessen. Ze geeft trainingen op gebied van Bewustwording, Persoonlijk leiderschap en Verbindend Communiceren bij Dolphinflow (Zoetermeer) waar ze eigenaar van is (informatie achterflap).

Geen opmerkingen: