zondag 9 augustus 2015

Emily St. John Mandel: Station Elf****Emily St. John Mandel Station Elf****

Een dodelijk griepvirus raast door de wereld en maakt vele slachtoffers, zo ook de acteur Arthur Leander die in de magistrale rol al King Lear in het harnas sterft. Kirsten heeft een kleine rol in dit toneelstuk. Ze wordt lid van het reizende Symfonie orkest dat overal voorstellingen geeft. Ook Jeevan was erbij, hij reanimeerde Arthur. 

Na de Georgische griep is er niets meer over van de wereld zoals wij die kennen. Er rest nog een handje overlevenden dat het moeten zien te rooien. In ‘Station Elf’ worden de verhalen verteld en er is een beknopt aantal hoofdpersonen. Zij waren allen aanwezig bij het drama King Lear. St. John Mandel vertelt de verhalen op een prachtige, bijzondere en bijna poĆ«tische manier. 'Station Elf' leest aangenaam en de dialogen zijn mooi en diepzinnig.  De aarde is de aarde niet meer, er is niets meer over van de wereld die wij kennen.  

‘Station Elf’ gaat terug naar het begin waarin mensen probeerden te overleven en een mensheid scheppen. Bijzonder is dat de kunstvormen zijn blijven bestaan. Het is een prachtige roman, de beschrijvingen zijn fantastisch en het gebruik van stukken van Shakespeare boeiend en passend. Ik lees niet zo vaak Fantasy, maar door ‘Station Elf’ is mijn nieuwsgierigheid gewekt.

De roman ‘Station Elf’ is een aanrader.

Met dank aan Uitgeverij Atlas, waarvoor ik dit boek mocht lezen.

Geen opmerkingen: