maandag 9 november 2015

Taylor Stevens: De onschuldige**1/2Taylor Stevens: De onschuldige**1/2

Michael Munroe (voornaam Vanessa) krijgt de opdracht om een meisje te bevrijden uit een sekte, de Uitverkorenen van God. Op 5 jarige leeftijd werd Hannah ontvoerd en nu acht jaar later hebben haar moeder en vrienden haar getraceerd in Argentinië. Munroe neemt de opdracht aan. Zelf is ze ook getraumatiseerd.

‘De onschuldige’ door Taylor Stevens is haar tweede boek over Munroe. In dit boek wordt veelvuldig verwezen naar ‘De informationist’, maar wat er precies gebeurd is weet je niet, evenmin dat dit boek een tweede deel is. De beschrijving van het boek en de quotes op de achterflap vertellen dat het een spannend verhaal is. De quotes gaan echter over ‘De informationist’, dat is verwarrend, want je denkt dat je informatie krijgt over dit boek ‘De onschuldige’

Jammer genoeg dekken de beschrijving van de inhoud en de typering thriller het boek onvoldoende. ‘De onschuldige’ is maar zelden spannend en dat zijn dan de nachtmerries die Munroe heeft over het verleden. De zinnen en alinea’s zijn erg uitgebreid om het verhaal te vertellen. Er is een overdaad aan woorden, en dat haalt de spanning uit het verhaal. Dat er veel wordt uitgelegd over de sekte de Uitverkorenen van God en het Niets is logisch. Maar voor de vaart in het verhaal hoeven emoties en beschrijvingen niet te worden aangedikt. Dan is een boek van 347 bladzijden erg dik en wordt het leesplezier minder. 

Een roman met spanningselementen was een betere typering geweest en dan had het boek meer sterren gekregen.

Geen opmerkingen: