vrijdag 5 augustus 2016

Noah Hawley***1/2Noah Hawley: Voor de val***1/2

Een privévliegtuig verongelukt en valt in zee, slechts 19 minuten na opstijgen. Scott Burroughs weet te overleven en redt een jongetje van vier jaar oud. Acht passagiers en de bemanning overleven de crash niet. Wat is er gebeurd? En wie of wat is verantwoordelijk voor de deze ramp?
Alleen al door de prachtige cover met de intrigerende titel wilde ik deze roman ‘Voor de val’ graag lezen. 

In een wisseling van perspectieven leer je de mensen kennen die zijn overleden, maar ‘Voor de val’ is vooral het verhaal van Scott. Hij is kunstenaar en was zeer toevallig aan boord. Doordat hij goed kan zwemmen heeft hij zichzelf en het jongetje gered. Maar dan beginnen de roddels, de toevalligheden worden aan de kaak gesteld en waarom is dit vliegtuig verongelukt, terwijl er zoveel rijke en invloedrijke mensen aan boord zaten. De speculaties volgen elkaar op.

Hawley weet op een bijzondere manier dit verhaal te beschrijven. De schrijfstijl van Hawley is vlot en gemakkelijk leesbaar. Maar er zijn wel heel veel personages en je moet wel je concentratie erbij houden, en dat doet wel wat af aan het verhaal. Het verhaal is wat het is, een ontroerende roman over vriendschap. En eigenlijk had ik nog zo veel meer willen lezen over Scott, zonder alle opsmuk van de overledenen. Wie weet komt er een vervolg, ik zal een vervolg met heel veel plezier lezen. 

Auteur: Noah Hawley
Titel: Voor de val
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor een exemplaar

Geen opmerkingen: