zondag 18 september 2016

Jack Soren: De Monarch****Jack Soren: De Monarch****

Jonathan Hall was een internationale kunstrover en had een vlinder als handelsmerk. Maar nu is hij vader en fotograaf. Zijn leven is simpel geworden. Maar dan wordt er iemand vermoord en is er een vlinder op hem geprikt. Hall gaat op zoek naar antwoorden, samen met zijn vroegere maat Lewis Katchbrow, Lew genoemd. Hall en Lew belanden in een rollercoaster.

Vanaf de eerste bladzijde intrigeert ‘De Monarch’, mede door de cover met de quote “Imitatie is de dodelijkste vorm van bewondering”. Soren heeft een gemakkelijke manier van schrijven en in korte tijd ben je in het verhaal verdiept. Maar er is wel een maar, er zijn zoveel personages dat je vanaf het begin goed in de gaten moet houden wie wie is en welke onderlinge relaties er zijn. Maar de thriller is een feestje om te lezen en eerlijkheidshalve, afgelopen week was ik niet zo lekker en ik bladerde wat in ‘De Monarch’. Ik had niet veel zin in zin in lezen, startte toch maar en het boek bleef boeien. Het is geschreven in de heerlijke Amerikaanse stijl, namelijk heel veel actie.

‘De Monarch’ is spannend en heeft verschillende verhaallijnen. Al vanaf het begin boeit ‘De Monarch’ en dat blijft zo tot aan het open einde.

De personen in ‘De Monarch’ kunnen zo uit het boek komen, ze zijn levensecht in hun doen en laten. Soren heeft aandacht voor details zonder dat de vlotte schrijfstijl wordt onderbroken. Er gebeurt heel veel in dit boek, maar dat mag U zelf gaan lezen. ‘De Monarch’ is een aanrader en zorgt ervoor dat je graag een vervolg wilt lezen.

Dit debuut van Jack Soren staat op de shortlist voor de Kobo Emerging Writer National Book Award.

Auteur: Jack Soren
Titel: De Monarch
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 430

Met dank aan Uitgeverij HarperCollIns voor een exemplaar.Geen opmerkingen: