maandag 8 mei 2017

Sarah Jio: De geheimzinnige tuin****Sarah Jio: De geheimzinnige tuin****

Op 25 maart jl. mocht ik Sarah Jio ontmoeten op het Best of Romance event Meulenhoff/Boekerij.

Ik schreef toen het volgende:


In het tweede deel interviewde acteur Carla de Jong de schrijfster Sarah Jio. Jorien de Vries van Meulenhoff/Boekerij opende dit gedeelte.

-          Sarah Jio woont in Seattle.

-          ‘De geheimzinnige tuin’ is haar derde boek dat in Nederland wordt uitgegeven, ze schrijft nu haar tiende boek.

-          Door combinatie met opvoeden van haar kinderen drinkt ze veel koffie, krijgt te weinig slaap en hoe beter het met haar gaat, hoe minder goed ze kan schrijven.

-          Ze ontvangt veel fanmail die ze vaak zelf beantwoordt, ze heeft veel succes in Turkije.

-          Haar karakters zijn wel deel van haar, ze zou met ze bevriend willen zijn, maar daarnaast gaan ze ook hun eigen weg. Ze zijn fragile but strong, sensitive and looking for their innerbalance. Sometimes they have pieces from haar family, friends and famous persons. Sometimes she sees a face. (Deze zinnen zijn te mooi om te vertalen.)

-          ‘De geheimzinnige tuin’ is een feelgoodroman waarin romantiek is verstrengeld met mysteries. Daar houdt ze zelf van.

En de afgelopen week was ik verzonken in ‘De geheimzinnige tuin’. Het is een fantastische feelgoodroman met twee verhaallijnen die uiteindelijk samen komen. Ik werd geraakt door de verhalen van Addison en Flora. Twee vrouwen, één landhuis in Engeland, een aantal geheimen en een bijzondere camelia, de Middlebury Pink. 

Het was genieten van deze verhalen en je waant je in het landhuis, zowel in de tijd van Flora als in het heden, het verhaal van Addison. Jio wisselt heden en verleden moeiteloos. Prachtige omschrijvingen, mysteries en persoonlijke zaken completeren de verhaallijnen. 

‘De geheimzinnige tuin’ is een aanrader, ik wil absoluut meer lezen van deze auteur.
 

Auteur: Sarah Jio
Titel: De geheimzinnige tuin
Genre: Feelgoodroman
Uitgeverij: MeulenhoffBoekerij
Aantal pagina’s: 318


1 opmerking:

Sherry zei

Vier sterren? Ik moet dit boek lezen 😍