woensdag 21 juni 2017

Onder redactie van Arnold en Erik van Bruggen: Dag lief klein eiland*****DAG LIEF KLEIN EILAND*****

Onder redactie van de broers Arnold en Erik van Bruggen

Vorig jaar schreef ik het volgende over de bundel 'U2 onder een bloedrode hemel'*****onder redactie van Erik van Bruggen.
 
Kan een boek muziek uitdragen? Deze vraag zou ik stellen aan redacteur Erik van Bruggen. Hij is degene die het boek 'U2 onder een bloedrode hemel' onder zijn hoede had. Hij laat 35 mensen een column schrijven over U2.
 
Uitgeverij Brandt kwam met een nieuwe bundel, ‘Dag lief klein eiland’ waarin 23 auteurs schrijven over Texel. Elke column vertelt over de eigen band met Texel. Elke auteur schrijft over verleden en heden, over vakanties, over luieren, over de bunkers, het wonen op het eiland en de dood van Jan Wolkers. Prachtige columns en poĆ«zie staan fier naast elkaar. 

De bundel is een prachtige ode aan het eiland Texel, de verhalen prettig leesbaar en eigenlijk had ik nog wel veel meer willen lezen van Maarten van Rossem, Karina Wolkers en Onno Blom, degene die door Jan Wolkers werd gevraagd zijn biografie te schrijven.

‘Dag lief fijn eiland’ is een aanrader, niet alleen voor Texelaars en mensen die Texel bezoeken of er op vakantie gaan, maar voor iedereen. Heel veel leesplezier met deze bundel.

Auteur: 23 schrijvers onder redactie van Arnold en Erik van Bruggen
Titel: Dag lief fijn eiland
Genre: Literaire non-fictie
Uitgeverij: Brandt
Aantal pagina’s: 231

Met dank aan Uitgeverij Brandt voor deze parel onder de non-fictie boeken.


Geen opmerkingen: