woensdag 21 november 2018

Tamara Haagmans: Sprong in het diepe***1/2


Tamara Haagmans: Sprong in het diepe***1/2

Uitgeverij Ellessy schrijft op de achterflap:

Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen... Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja. Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling. 

Vanaf de eerste bladzijde en het eerste hoofdstuk moest ik vaak glimlachen. Haagmans heeft een humoristische pen en schrijft met verve. Het enthousiasme spat er van af. Na het lezen van ‘Sprong in het diepe’ moest ik even op adem komen. Het plot is onverwacht en apart.

Vanaf het begin word je het verhaal ingetrokken. Tessa neemt het over en het is hartverwarmend over haar en Thomas te lezen. Op het moment dat er iets schokkends gebeurt, zit je op het puntje van je stoel. Romantiek afgewisseld met spanning is een goed concept. Hier en daar zijn de hoofdstukken wat lang doordat Haagmans graag alles wil uitleggen. Maar dat neemt niet weg dat deze roman een prettig leesbaar boek is dat je veel plezier geeft. Je hoeft niet geconcentreerd te lezen en daarom is dit boek ook goed leesvoer voor onderweg. Medereizigers zullen wel naar je kijken als je een glimlach niet kunt onderdrukken. 

Ik wens U allen veel leesplezier.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Sprong in het diepe
Genre: Familieroman, Feelgood
Uitgeverij: Ellessy
Aantal pagina’s: 219


Geen opmerkingen: