dinsdag 7 mei 2013

Recensie Emylia Hall: Het boek van de zomersVoor Orlando mocht ik het boek van Emylia Hall, Het boek van de zomers lezen. Ik heb een aantal prettige leesuurtjes gehad. Het boek is bij uitstek een boek om te lezen in de zon.
Dit boek  neemt je mee naar de warme zomers in je jeugd. In “Het boek van de zomers” bestaan de Hongaarse zomers bestaan uit zon, verliefdheid, verlangen, wijn, paprika’s, koude kersensoep, papavers, nevelige bosmeertjes en blote voeten. Marika is een druk en wervelend persoontje, haar nieuwe partner Zoltan is veel rustiger. De vader van Beth, David Lowe,  is een Engelsman, niet in staat de liefde die hij heeft voor zijn dochter te uiten, omdat Beth dat niet toelaat. David heeft zo zijn best gedaan in zijn eentje een tienermeisje op te voeden.  
Beth heeft alles gedaan om de herinneringen aan de Hongaarse zomers te wissen. Met haar vader heeft ze afgesproken over bepaalde zaken nooit meer te praten. Maar dan komt er een pakket uit Hongarije en Beth gaat in gedachten terug naar deze tijd. Ze heeft er 7 heerlijke zomervakanties beleefd waar en eind aan komt omdat een geheim ontsluierd wordt.
“Het boek van de zomers”  is een aanrader om te lezen in de zon, thuis of op vakantie.

Ik geef het boek  3 sterren.

Geen opmerkingen: