vrijdag 29 januari 2016

Boekpresentatie 'Medicijn' door Ingrid OonincxBoekpresentatie ‘Medicijn’ door Ingrid Oonincx.

Fans, familie en belangstellenden keken uit naar de release van het vierde boek van Ingrid Oonincx. Op donderdagavond 28 januari 2016 werd ‘Medicijn’ gepresenteerd in Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Allereerst heette Herman van de boekhandel iedereen van harte welkom. De opkomst was overweldigend. Hij verwelkomde in het bijzonder de deelnemers aan de thrillerleesclub op Hebban.nl. 

De heer Harold de Kroon van Uitgeverij The House of Books was daarna aan de beurt. Het thema in Oonincx nieuwste boek ‘Medicijn’ is de uitvinding van een verouderingsmedicijn. Hij onderhield alle aanwezigen met leuke anekdotes over beroemde mensen zoals Madonna en Mick Jagger die dartelen over het toneel, de jeugdigheid ten top. Ook refereerde hij aan de dood van David Bowie en speculeerde dat het middel uitgewerkt zou zijn. Want dat is waar ‘Medicijn’ over gaat, een hypothese en wat als het nu echt waar was dat er een verjongingsmiddel zou zijn uitgevonden.

Daarna was het de beurt aan Ingrid Oonincx die geïnterviewd werd. Ze startte met een passage voorlezen uit haar nieuwste boek. De interviewer stelde een aantal vragen over haar nieuwste boek ‘Medicijn’, vooral over de hoofdpersoon Ella. Dit is ook het eerste boek van Oonincx waar alles vanuit één hoofdpersoon wordt verteld, en niet zoals in haar eerdere drie boeken vanuit verschillende personen. ‘Medicijn’ is het perspectief van Ella, het is haar wereld. Een wereld die toekomst zou kunnen zijn. Er is veel aandacht voor gezondheid, superfoods en men wil graag de verouderingsprocessen vertragen. Mensen hebben moeite met ouder worden, alle ongemakken, de rimpels enz. En wat als er dan een middel zou zijn gevonden waardoor je jong blijft. (Degene loopt binnen (financieel), tussendoortje.) Oonincx vertelde met flair over haar boek, zonder verhaallijnen weg te geven.

Op de cover van ‘Medicijn’ staat een prachtige gestileerde foto van een arm en om die arm kronkelt een slang. Toen kwam er een verrassing, die slang was in levenden lijve aanwezig met zijn verzorger, een rode ratelslang. Wie wilde mocht met de slang op de foto tijdens het signeren. 

Want dat deed Ingrid Oonincx met verve na het interview, alle boeken signeren en voor iedere persoon jong en oud had ze een persoonlijk woordje.


2 opmerkingen:

coenraad zei

mooi verslag Charlotte . Een goede indruk weerggeven van de avond.

Unknown zei

Leuk verslag