zaterdag 16 januari 2016

Kate Morton: Aan de rand van het meer****Kate Morton: Aan de rand van het meer****

Afgelopen jaar in september 2015 mocht ik Kate Morton ontmoeten in de bibliotheek van Uitgeverij De Boekerij. Zij sprak toen over haar boek The Lake House dat in de herfst van 2015 in het Nederlands zou worden uitgegeven met als titel ‘Aan de rand van het meer’. Ze vertelde zo boeiend en betoverend over dit boek dat mijn verwachtingen hoog waren.

En ja die verwachtingen kwamen uit. 'Aan de rand van het meer’ is een lijvig boek van 492 pagina’s. De bladzijden zijn vol en gedrukt in een klein, normaal lettertype en de cover is fantastisch.  Een prachtige foto van een landhuis en botenhuis, mooie begroeiing. De zijkanten zijn formidabel, tere bloesems zijn erover uitgestrooid, een feestje om te zien. Saillant detail, vrienden die op bezoek komen kijken naar het boek,  pakken het op, zo bijzonder ziet het er uit.

Kate Morton schrijft graag over Cornwall, ze beschrijft het gebied in uitgebreide beschrijvingen. Maar eigenlijk geldt dat voor alles waar ze over schrijft, haar personages, hun verbindingen, de plaatsen waar alles zich afspeelt en de omgeving. Beurtelings neemt ze je als lezer mee naar de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw en het begin van deze eeuw. Er zijn verschillende verhaallijnen, met verschillende hoofdpersonen, tenminste dat denk je. Maar als je gaat lezen en je steeds meer verdiept bet in het boek begin je de verhaallijnen te combineren. En het maakt dat je heel  nieuwsgierig bent naar het einde. Maar voor het zo ver is, geniet je van prachtige tijdsbeschrijvingen en menselijke emoties. Aan het einde valt alles samen maar dan ben je wel 480 pagina’s verder en een leeservaring rijker.

1 opmerking:

Anneke Visser-van Dijken zei

Het lijkt me een heel leuk boek.