maandag 17 april 2017

Caren Lissner: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby***1/2Caren Lissner: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby***1/2

Carrie is 19, enorm intelligent, en is al afgestudeerd aan Harvard.

‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ leest niet zo gemakkelijk. Hoe wordt het gezegd, eh verteld? Carrie begint met een zin en daar komen dan een of meer stellingen achteraan vanuit een realistisch perspectief. Ze doet alles met verstand, haar gevoel is op de achtergrond gezet. Ze zou moeten genieten, en zich niet alles ontzeggen.

Maar net als je denkt ik heb genoeg van het beredeneren sluit je Carrie in je hart. Want eigenlijk is ze een jong kwetsbaar meisje. Door haar intelligentie lag ze zo vooruit op andere kinderen, ze is sociaal zo onhandig. Nu is ze 19, ze woont op zichzelf en weet even niet wat ze moet doen. Door haar vader die weduwnaar werd toen ze twee was, werd ze zelfstandig opgevoed. Hij was en is vaak op reis.

Carrie is in therapie bij psycholoog Petrov. Hij geeft haar als huiswerk vijf dingen die ze moet uitvoeren. Hoewel ze ook over dit lijstje verstandelijk redeneert, besluit ze toch om aan deze opdrachten te voldoen, want waarom ook niet, wat zou er zijn te verliezen. En nu neemt Uitgever HarperCollins dit stukje over, want deze informatie staat op de achterflap:

1. Verzin 10 dingen die je leuk vindt (en ga ze ook echt DOEN!)
2. Sluit je aan bij een club (en PRAAT met mensen!)
3. Maak een afspraakje (met een jongen die je ook echt LEUK vindt!)
4. Vertel iemand dat je om hem/haar geeft (je psychiater telt NIET mee.)
5. Vier een feestje (en niet in je EENTJE!)

Serieus? Moet ze dit echt gaan doen? Schoorvoetend neemt ze de uitdaging aan. Om te ontdekken dat het best leuk is. Sterker nog, ze krijgt er zowaar plezier in - met name in punt drie van de lijst!

Eén van de leuke dingen die ze doet is kersenlimonade kopen, en ze zet een advertentie (wow). En dat is het enige wat ik nog over ‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ vertel want hoe het verder gaat met Carrie en haar lijst moet U echt zelf lezen. U zult op een gegeven moment Carrie in Uw hart sluiten. En de tip die wij allen zouden moeten uitvoeren is die van Petrov, maak een lijst van dingen die U nog wilt doen of zou willen doen, en doe er moeite voor. Veel leesplezier.

(En ja ik zou graag een vervolg willen lezen hoe het verder gaat met Carrie…)

Auteur: Caren Lissner
Titel: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby
Genre: Young Adult
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 365

Dank Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar.

Geen opmerkingen: