zaterdag 1 april 2017

Angelique van der Bijl; Nachtschade***1/2Angelique van der Bijl: Nachtschade***1/2

Vijf hoofdpersonen, en verschillende verhaallijnen die zich afspelen in de jaren tachtig van de twintigste eeuw en in het nu, 2013, Nederland en JoegoslaviĆ«. Wat hebben Carmen, Irene, Ivan, Daan en Jalena met elkaar gemeen? Dat raadsel wordt opgelost in ‘Nachtschade’ door Angelique van der Bijl. ‘Nachtschade’ is haar debuut en zojuist verschenen.

Carmen en Irene zijn zussen, maar wel zussen die niet zoveel contact hebben. Irene heeft altijd het gevoel gehad dat Carmen bevooroordeeld werd en wellicht was dat ook zo. Feit is dat ze het niet kon verdragen dat Carmen haar vriendje afpakte en het vriendje belaagde. Irene is veroordeeld voor haar daad en heeft in de jeugdgevangenis haar straf uitgezeten. Nu is Carmen een succesvolle journaliste en ze wil heel graag de band met haar zus verstevigen. Of Irene dat zo’n goed idee vindt?

Carmen ontmoet Ivan en hij zit in de vastgoedsector. Samen met Daan runt hij hun zaak. En dan is daar nog Jalena, verliefd, en later getrouwd met Tomaz. Zij wonen in het voormalige Joegoslaviƫ. Samen krijgen ze een zoontje, maar alles gaat mis en zij moet vluchten met hun kind. Haar verhaal is ontroerend. Uiteindelijk zullen alle verhaallijnen samen komen in een spannend plot.

‘Nachtschade’ is goed leesbaar. Van der Bijl schrijft uitgebreid en legt veel uit, dat breekt de spanning wel. Het is doorlezen, want ‘Nachtschade’ bestaat uit 358 bladzijden. De titel kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Maar die uitleg kan je pas geven als je het boek gelezen hebt. Alles wat je vertelt over het verhaal is een grote spoiler. Van der Bijl heeft kennis van zaken. Psychologie speelt een grote rol in ‘Nachtschade’.

Auteur: Angelique van der Bijl
Titel: Nachtschade
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Ellessy
Aantal pagina’s: 358

Dank Uitgeverij Ellessy  voor een exemplaar.

Geen opmerkingen: