dinsdag 28 maart 2017

Best of Romance event Meulenhoff/Boekerij, 25 maart 2017 jl.Best of Romance event Meulenhoff/Boekerij op 25 maart 2017

Dit jaar organiseerde Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij in Amsterdam hun allereerste Best of Romance event. Als alleslezer was ik zeer nieuwsgierig, ik kan U vertellen dat deze naar meer smaakt.

Het programma was in twee delen opgesplitst, mede door het grote aantal deelnemers. De twee onderdelen waren een informatief betoog over het wel en wee van het uitgeven van Best of Romance boeken oftewel feelgoodboeken en een interview van de schrijfster Sarah Jio die in Nederland was vanwege de Nederlandse vertaling van haar boek ‘The Last Camellia’ vertaald als ‘De geheime tuin’.

Maaike le Noble van Meulenhoff/Boekerij opende de middag. Zij geven heerlijke fijne en ontroerende romans uit die over de gehele wereld zijn verschenen. Boeken van auteurs Sante Montefiore, Nora Roberts, en Nicholas Sparks zijn welbekend. Een viertal Nederlandse schrijfsters was naar Amsterdam gekomen, waaronder Michelle Visser, Charlotte de Monchy en Marieke Woudstra. Er werd door Maaike een wervelend betoog gehouden over elke auteur en over het uitgeven van boeken.

Dit onderdeel werd afgesloten met een Best of Romance boekenquiz en hoewel ik een aantal boeken heb gelezen wist ik lang niet altijd het antwoord op deze vragen. Nog altijd ben ik benieuwd wat de hoofdrolspelers in de boeken van Astrid Harrewijn met elkaar gemeen hebben, behalve vriendschap dan.

In het tweede deel interviewde acteur Carla de Jong de schrijfster Sarah Jio. Jorien de Vries van Meulenhoff/Boekerij opende dit gedeelte.
-          Sarah Jio woont in Seattle.
-         ‘De geheimzinnige tuin’ is haar derde boek dat in Nederland wordt uitgegeven, ze schrijft nu haar tiende boek.
-          Door combinatie met opvoeden van haar kinderen drinkt ze veel koffie, krijgt te weinig slaap en hoe beter het met haar gaat, hoe minder goed ze kan schrijven.
-          Ze ontvangt veel fanmail die ze vaak zelf beantwoordt, ze heeft veel succes in Turkije.
-          Haar karakters zijn wel deel van haar, ze zou met ze bevriend willen zijn, maar daarnaast gaan ze ook hun eigen weg. Ze zijn fragile but strong, sensitive and looking for their innerbalance. Sometimes they have pieces from haar family, friends and famous persons. Sometimes she sees a face. (Deze zinnen zijn te mooi om te vertalen.)
-          ‘De geheimzinnige tuin’ is een feelgoodroman waarin romantiek is verstrengeld met mysteries. Daar houdt ze zelf van.

Na afloop signeerde Sarah Jio haar boek die elke deelnemer kreeg. EDe middag werd afgesloten met een boekenmarkt met feelgoodboeken, wow elk boek kostte maar 1 euro. Ik heb maar drie boeken gekocht, dom, maar er komt vast en zeker een vervolg op deze geslaagde dag.

En dan nog even dit, dank aan alle mensen die mij geholpen hebben of vroegen of ik hulp nodig had. Behalve het warme welkom door de mensen van Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij zijn het jullie die het mogelijk maken voor mij om zo’n evenement mee te maken als het op twee locaties wordt gehouden. Geweldig.


2 opmerkingen:

Sandra zei

was gezellig! groetjes Sandra

Unknown zei

Leuk verslag van een gezellige dag