dinsdag 21 maart 2017

Kort verslag ontmoeting met Max van Olden Thrillzone.nl 18 maart 2017


Kort verslag ontmoeting met Max van Olden Thrillzone.nl 
18 maart 2017

Max van Olden debuteerde met ‘Lieve Edelachtbare’ en won meteen De Schaduwprijs. Ik mocht meedoen met de leesclub van zijn tweede boek ‘De juiste man’ op Thrillzone.nl en er was een bonus bij deze leesclub, een ontmoeting met de auteur en uitgever bij Coenraad de Kat in zijn huiskamer.
Een aantal medelezers ontmoeten elkaar bij Coenraad, waaronder de leesclubbegeleider Cees van Rhienen. Max van Olden completeerde deze groep en met heerlijke soep, hapjes en leeservaringen en vragen werd deze middag voor mij onvergetelijk.

Nadat Cees de middag officieel opende konden er vragen worden gesteld aan de auteur, maar hij stelde zelf ook vragen. Doordat elke deelnemer ‘De juiste man’ gelezen had kun je over alles spreken, spoilers worden dan niet meer weg gegeven. Hij opende met de vraag wat wij minder goed aan zijn boek 'De juiste man' vonden. Caroline van Mustreads or not antwoordde dat ze dit boek geen thriller vond, maar een roman met spannende punten. Dat is ook zo, je zit niet op het puntje van je stoel en er worden geen uitgebreide slachtingen weergegeven, maar dit boek kent een gezonde spanning qua emoties. Of die emoties nu altijd zo gezond zijn? 

Erg leuk was het dat Max van Olden vroeg naar ons allerbeste boek. Een aantal boeken werd genoemd, hij schreef ze op. Ik heb geen allerbeste boek, ik heb een heleboel goede en mooie boeken gelezen, het hangt toch af van genre en persoon vonden Caroline en ik. We kunnen wel auteurs noemen en dan is het een voorrecht dat je inkijk hebt in boekenkasten (van Coenraad). Natuurlijk gebeurt dan wat ons lezers allemaal overkomt, Max zijn lijst is groot geworden en hij kan ook niet alles lezen, tijd……

En nu volgt een aantal opmerkingen en antwoorden door Max van Olden:
  • Hij leest graag romans met spanningselementen, geen whodunits.
  • Zijn twee geschreven boeken gaan over strafzaken, maar zij zijn geen dagelijks decor
  • Schrijven is schrappen en door het schrappen wordt een boek beter.
  • Hij heeft de neiging veel uit te leggen, waardoor verhalen onnodig lang worden, onnodig volgens zijn redacteur.
  •  Hij vindt dat een boek/verhaal moet kloppen, het zou waar gebeurd moeten en kunnen zijn, vandaar dat zijn personages levende personen zijn. Je zou ze zo kunnen tegenkomen (mijn interpretatie).

Het was een zeer geslaagde leesclub en voor herhaling vatbaar.

Dank U wel Thrillzone.nl en Coenraad de Kat voor deze uitbreiding van de leesclub 'De juiste man’ door Max van Olden.

En natuurlijk dank aan Uitgeverij AmboAnthos voor de boeken.

Geen opmerkingen: