dinsdag 3 oktober 2017

Sarah Morgan: Nachten in New York***Sarah Morgan: Nachten in New York***

In ‘Nachten in New York’ door Sarah Morgen spelen drie vriendinnen de hoofdrol, Paige, Eva en Frankie. Ze zijn van een klein eiland verhuisd naar New York en vinden het daar geweldig. Er is alleen een maar, met het bedrijf waar zij werken gaat het niet goed. Ze starten een eigen bedrijf maar dat gaat niet van een leien dakje, ze hebben hulp nodig en Jake, de vriend van Paige’s broer Matt en eigenaar van een ICT bedrijf springt in. Dat zorgt voor heel wat ontwikkelingen.

‘Nachten in New York’ is een gemakkelijk boek om te lezen, Morgan heeft een schrijfwijze die en gemakkelijk is en sfeerbepalend. Je ziet het voor je,  Manhattan, de drie vriendinnen, de perikelen op hun werk en Matt en Jake. 

Het is vooral Paige die in ‘Nachten in New York’ de hoofdrol speelt, ze heeft een hartkwaal en werd door haar ouders heel beschermd opgevoed. Dat lees je al in het eerste hoofdstuk en haar hartkwaal wordt erg vaak genoemd (dat is irritant, ze is niet meer het zwakke tere poppetje, ze is een zelfstandige vrouw geworden, zeker na haar laatste operatie). Daarnaast heeft de schrijfwijze wel een erg hoog romantisch gehalte. Zinnen als “Hij las de emoties in haar ogen” en “Ze nam alle tijd om hem te proeven”komen erg vaak voor met uitgebreidere beschrijvingen. Lezers onder U die dit genre graag lezen kennen ze wel. Maar het hoeft helemaal niet, de verhaallijnen zijn erg leuk. Dus neem de  romantische aspecten maar voor lief.
 
Ik vond  'Nachten in New York’ aangenaam en leuk leesvoer voor tussendoor. Dat is ook prettig en lekker, een boek lezen zonder dat je je concentratie erbij moet houden en hoeft na te denken. Het verhaal ontvouwt zich zo voor je. Morgans' schrijfwijze is prettig leesbaar en ze heeft een vlotte pen, dat is ook een kracht van een auteur.

Sarah Morgan heeft met ‘Nachten in New York’ een lekkere leesbare feelgoodroman geschreven. Het boek verschijnt vandaag, 3 oktober, het tweede deel ‘Vlinders in Central Park’ met Frankie in de hoofdrol verschijnt in 2018.

Auteur: Sarah Morgan
Titel: Nachten in New York
Genre: Literaire roman
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 350

Met dank aan Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar van ‘Nachten in New York’.


Geen opmerkingen: