donderdag 8 maart 2018

Sharpe & Skaye: Meedogenloos*****J. Sharpe & M. Skaye: Meedogenloos*****

Drie verhaallijnen, verschillende hoofdpersonen, een hut in het bos, stoere meisjes, een journalist, verschillende vrouwen en mannen en dat zijn de ingrediënten voor een meedogenloze thriller.

Er is veel moord en doodslag in deze thriller van het duo Sharpe & Skaye. Gruwelijke gebeurtenissen, actie en reactie volgen elkaar op. Wat heeft de moord op de ouders van Lisa en Mandy te maken met India in België en waarom worden Suzanne en Tim erbij betrokken? Wie is de mysterieuze man met blond haar en groene ogen? 

Er gebeurt erg veel in ‘Meedogenloos’, dat je eigenlijk een adempauze nodig hebt, maar dat doe je niet, omdat het boek zo intrigeert dat je doorleest.

Sharpe en Skaye hebben vlotte pennen, de leesbaarheid is zeer gemakkelijk. Eenmaal begonnen in ’Meedogenloos’ wil je alleen maar doorlezen, lezen waarom, hoe of wat. Je bent diep verzonken in het boek en je omgeving verdwijnt, daar komen de levens van de verschillende hoofdpersonen voor in de plaats. ’s Nachts ben je de toeschouwer van de film ‘Meedogenloos’. En als de film afgelopen is sla je het boek met een diepe zucht dicht. 

Chapeau Sharpe en Skaye, jullie eerste boek is grandioos. En genoten heb ik van de schrijfstijl,  niet van de verhaallijnen, deze zijn gruwelijk en totaal meedogenloos. Na het uitlezen van jullie boek denk ik  “In wat voor een wereld leven wij toch”. En ontluisterend bleef ik achter, even niet in staat tot het lezen van een nieuw boek.

Binnenkort ga ik deze auteurs ontmoeten. Verslag volgt......

Auteurs: J. Sharpe & M. Skaye
Titel: Meedogenloos
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Aantal pagina’s: 272

Geen opmerkingen: