vrijdag 30 maart 2018

Christoffer Carlsson: Oktober is de koudste maand*****


Christoffer Carlsson: Oktober is de koudste maand*****

Vega Gillbers is op zoek naar haar broer, die wordt gezocht door de politie. Ze weet het fijne er niet van, maar wel dat ze hem moet spreken voordat de politie dat doet. Ze gaat op zoek.

‘Oktober is de koudste maand’ luidt de titel van deze YA thriller. En koud is het in dit boek. Carlsson weet op een fantastische, geweldige manier de kou en kilte te beschrijven. Je voelt letterlijk de rillingen over je lijf gaan, van spanning en de kou die Vega ervaart. Ze woont afgelegen, het bosrijke gebied is rijp door de kou en door de verbeelding. Onheilspellend is dit boek en deze sfeer laat Carlsson niet meer los en als lezer al helemaal niet. Dat deze auteur thrillers schreef is merkbaar.

Vanaf het eerste hoofdstuk word je in het verhaal getrokken en blijf je lezen, Vega is een tiener die alles doet wat zestienjarigen doen maar niet mag. Ze is erg betrokken bij haar broer, en de gemeenschap waar ze woont heeft als motto horen, zien en zwijgen. Zeker tegen de politie houd je je mond. Men lost alles zelf wel op. 

Hoewel ‘Oktober is de koudste maand’ een thriller is, is het ook het ontroerende verhaal over een meisje dat groot wordt en gevoelens krijgt waar ze geen raad mee weet. Het stoere meisje Vega ontroert. 

‘Oktober is de koudste maand’ is een spannend verhaal dat je in één adem uit leest. Het is ongelooflijk hoe Carlsson vanaf het begin tot het einde de onheilspellende kilte heeft doorgevoerd. Het boek is een bijzondere YA thriller die door iedereen gelezen moet worden, jong en oud. 

Auteur: Christoffer Carlsson
Titel: Oktober is de koudste maand
Genre: YA thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 205

Met dank aan Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar van ‘Oktober is de koudste maand’.

Geen opmerkingen: