woensdag 6 juni 2018

Dani van Doorn: Jacht op een schat****


Dani van Doorn: Jacht op een schat****

Penny is het jachtige leven in de stad zat en houdt een sabbatical op het platteland om een boek te gaan schrijven, een droom die ze altijd heeft gehad. Ivo is de man die haar een schattig huisje verhuurt. Het lijkt tussen deze twee een beetje stroef te verlopen, maar U voelt hem al aankomen, ze worden verliefd op elkaar. En voor ze het weten zijn ze samen op zoek naar een schat…

‘Jacht op een schat’ is een heerlijke feelgoodroman. Natuurlijk is het zo dat Penny en Ivo elkaar eerst in de haren zitten en dat lijkt erger te worden, maar ze zijn verliefd op elkaar. Het Duitse spreekwoord “Was sich liebt neckt sich” zegt het al. De prins op het witte paard verhaal krijgt een bijzondere wending als zich een schat aan dient, de zoektocht naar een meesterwerk dat in de Tweede Wereldoorlog werd verborgen. En deze verhaallijn maakt ‘Jacht op een schat’ interessant om te lezen, een combinatie van feelgood met een thriller.

Van Doorn heeft een vlotte pen en een prettige schrijfstijl. Het boek is gemakkelijk leesbaar en je ziet veel situaties zo voor je. Dat is een kracht van een auteur om zo te schrijven dat zinnen beelden worden. En dat begint al in het eerste hoofdstuk als de treinreis van Penny veel langer duurt dan gepland is, en Ivo totaal verregend is door het wachten. Je ziet door Penny’s ogen Lieske’s huisje, het atelier dat van de moeder van Ivo is geweest. Van Doorn houdt deze beeldende vorm vast. Mensen zijn echte mensen en ook hen zie je voor je. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de knappe politieagent associeerde met Bromsnor van Swiebertje, al is dat vast niet de bedoeling….

‘Jacht op een schat’ is een aanrader, in de zon, maar ook als het regent. Als je geniet van een vakantie of aan het werk bent, op lange warme zomeravonden en  korte koude winterdagen, oftewel ‘Jacht op een schat’ kan altijd gelezen worden.

Auteur: Jacht op een schat
Titel: Jacht op een schat
Genre: Roman
Uitgeverij: EigenZinnig
Aantal pagina’s: 262


Geen opmerkingen: