zondag 24 februari 2019

Kate Wiseman: Gangsterschool 2****


Kate Wiseman: Gangsterschool deel 2****

En de serie gaat voort. Ik las ‘Gangsterschool deel 2’ door Kate Wiseman.

Twee kinderen worden naar het Rabauw College gestuurd, de opleidingsschool voor criminelen. Milly en Charlie ontmoeten elkaar op de eerste dag en worden vrienden. Eigenlijk willen ze helemaal geen slechte dingen doen, maar ja hun ouders hè. Zij zijn supercriminelen en willen graag dat het kroost in hun voetsporen treden. De verplichte vakken zijn Dieverij, Fabuleren, Verraad, Besluipen, Hacken, Plannen en Onbeleefd- en Opstandigheid, en er zijn keuzevakken. Oja ze zijn intern.
Milly is een meisje dat van wanten weet en voorzichtige, stille Charlie is een meester in het hacken, al ziet hij dat zelf niet zo. Samen vormen ze een perfect duo. Samen met Wolfie hun hond ondernemen ze veel dingen. 

In het tweede deel komt de school in gevaar door een vijandige aanval van een foute boevenclub. “Tijd voor een super slim reddingsplan”,  schrijft uitgeverij Holland. En dat is wat Milly en Charlie doen, de school redden, alweer. Maar Rabauw is immers ook een misdaadschool hè.

‘Gangsterschool deel twee' is net als het eerste deel een grappig en bijzonder boek, met leuke woordspelingen en zwartgallige humor. Het boek leest vlot en is spannend. Vanaf de eerste bladzijde ben je weer op de Gangsterschool, waar Milly en Charlie naar toe gaan. Wiseman heeft een vlotte pen en weet met allerlei woordgrappen en –spelingen de aandacht vast te houden. Kinderen zullen smullen van dit boek, net als volwassenen.

Over 'Gangsterschool deel 1' schreef ik het al. ‘Gangsterschool deel 2’ vind ik al geschikt om aan kinderen vanaf een jaartje of 8 voor te lezen. Gevorderde lezertjes kunnen ‘Gangsterschool’ zelf lezen. Daarnaast is deze serie uitermate geschikt om allerlei leuke dingen te doen. Dit college bestaat niet net zoals de toverschool waar Harry Potter naar toe ging, maar prikkelt de fantasie. Tekeningen, schilderijen, toneel, kijkdozen, fantasie in de ruimste zin van het woord. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dan twee kinderen die elkaar door dik en dun steunen. Hun vriendschap is ook eindeloos. 

Lees dit deel van ‘Gangsterschool’, geniet en wacht op deel 3…..

Auteur: Kate Wiseman
Titel: Gangsterschool
Genre: Jeugdboek
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s: 246

Dank Uitgeverij Holland voor een exemplaar.


Geen opmerkingen: