woensdag 6 februari 2019

Jackie van Laren: De meisjesmagneet*****


Jackie van Laren: De meisjesmagneet*****

Ondertiteling: Liefde brengt je op de vreemdste plaatsen.

Dit schrijft MeulenhoffBoekerij over ‘De meisjesmagneet’:

Een heerlijk verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen een keurige student en een ruige muzikante.

Met haar dagelijkse vervolgverhalen op Facebook, daarna uitgegeven als de Eilandliefde-serie, wist Jackie vele fans aan zich te binden.

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

Vanaf de eerste bladzijde tot de laatste had ik een grote glimlach op mijn gezicht. En ik las ‘De meisjesmagneet’ in een recordtempo, want het boek is een groot feest. Het grote feest is dat voor mij he, voor de hoofdpersonen was het Vallen en Opstaan, verwijzend naar Van Larens eerder verschenen boeken.

‘De meisjesmagneet’ wilde ik heel graag lezen, want de schrijfstijl van Jackie van Laren is bijzonder. Zij heeft kennis van zaken rondom muziekscènes, schrijft met een zeer vlotte pen en haar personages zijn echte mensen. Reinout sloot ik vanaf het begin meteen in mijn hart, want ik zag hem zo voor mij.
En ik leefde zo met hem mee. Halverwege kwam er een switch die ik niet had zien aankomen, zo verrassend. Maar dat is de kracht van deze auteur. Door deze wending bleef ik maar lezen en lezen. En ziet U het voor U. De wereld om mij heen verdween, de middag ging over in de avond en ik had  het niet door. ‘De meisjesmagneet’ nam ik mee naar de keuken toen ik koffie zette, een boterham smeerde en las daar verder. Ik keek pas op toen ik het koud had gekregen, maar zette de elektrische deken aan en las weer door. Ik stond naast Reinout en keek er naar, de film ‘De meisjesmagneet’ speelde voor mijn ogen af, ik hoorde de muziek. Chapeau mevrouw  Van Laren (oftewel Jacqueline Remmers) You did it. En bij deze, Uw boek verdient de volle mep, maar ik doe er graag een sterretje bij, 6……

Heel veel succes met Uw volgende boek mevrouw Van Laren, ik zal het weer graag lezen. En ik weet ook dat dat boek over oudere mensen gaat, ook dat vind ik bijzonder. En ik kijk nu al uit naar Uw volgende boek.

Auteur: Jackie van Laren
Titel: De meisjesmagneet
Genre: Roman
Uitgeverij: MeulenhoffBoekerij
Aantal pagina’s: 297

Dank Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij voor een exemplaar.

‘De meisjesmagneet’ is een Aanrader:

1.       als je van feelgoodromans houdt,
2.       als je onderweg bent,
3.       als je thuis in je luie stoel ligt,
4.       als je in de zon zit,
5.       als het regent,
6.       als het stormt;
7.       in de winter, zomer, herfst en lente
8.       als je fan bent van de boeken van Jackie van Laren,
9.       want eenmaal gestart is doorlezen;
10.   houd je uit je slaap en berooft je nachtrust;
11.   is genieten van begin tot eind;
12.   is een AANRADER met een grote A.

Geen opmerkingen: