vrijdag 18 december 2015

Vera Lundi: Onbezonnen***1/2Vera Lundi: Onbezonnen***!/2

Patrick wordt veroordeeld voor de moord op de politieman Roy Peters, vader van twee dochters. Monica is de vrouw van Roy en kan zijn dood niet accepteren en zeker niet de straf van twee jaar die zin moordenaar krijgt. Zij zint op wraak, maar heeft Patrick het wel gedaan? En wat gebeurt er als hij op vrije voeten wordt gesteld.

‘Onbezonnen’ is het debuut van Vera Lundi, een pseudoniem. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Agemo, de uitgever van de boeken van Bronja Hoffschlag, die een daverend succes zijn en nog steeds mijn favoriete thrillerschrijfster is. 

‘Onbezonnen’ is gebaseerd op een waar verhaal, een politieman wordt doodgeschoten, zinloos geweld. Lundi schrijft er een spannend boek over. Haar schrijfstijl doet denken aan de boeken van Marelle Boersma en Linda Jansma. Daar kan zij zich met meten en dat is absoluut niet verkeerd.

In ‘Onbezonnen’ kruip je in de hoofden van de hoofdrolspelers en zij geven hun eigen versie, samen vormen ze een goed spannend boek, niet zenuwachtig nagelbijtend. Monica gaat ver in haar wraak en dat is niet altijd prettig om te lezen. Alle personen rondom dit drama komen er niet zo goed af, behalve de twee dochters. Na een tijdje komt het boek op stoom en is er een bijzonder plot. 

Al met al een goed debuut waardoor ik meer verwacht van de schrijfster Vera Lundi.

 

Geen opmerkingen: