zaterdag 16 juli 2016

Karin Slaughter: Verborgen****Karin Slaughter: Verborgen****


‘Verborgen’ begint met een moord op een ex-politieman. Zijn lijk ligt in een winkelcentrum in aanbouw en is omringd door bloederige voetsporen. De vragen rijzen meteen op, er zouden meerdere slachtoffers kunne zijn maar waar is hij/zij en wat er is gebeurd? Will Trent en Sara Linton worden geconfronteerd met het verleden (lijken uit de kast). Het GBI kan aan de slag

Zodra je in dit boek begonnen bent met lezen, ben je verkocht. ‘Verborgen’ leest zo gemakkelijk en het is spannend. Dat is toch absoluut een gave. Slaughter is een ster in het vertellen van verhalen, het omschrijven van menselijke emoties en ze heeft oog voor detail. Ze heeft het talent om een gewone situatie om te toveren in een spannende gebeurtenis. Scary, spooky en creepy zijn prachtige Engelstalige woorden die haar schrijfstijl beschrijven, oftewel eng, spookachtig en beangstigend/eng/griezelig/sinister/dreigend/angstaanjagend/gevaarlijk.

In ‘Verborgen’ heeft Karin Slaughter de relatie tussen Will en Sara verdiept. Ze kruipt in hun hoofden van hen en beschrijft alle emoties en hun drijfveren. Daarbij heeft ze ook humor gebruikt. Will heeft in ‘Verborgen’ de hoofdrol gekregen en is degene die het meest aan het woord komt. Sara heeft een ondergeschikte rol en dat vind ik persoonlijk jammer. Hedendaagse thematiek wordt niet geschuwd en Slaughter heeft kennis van zaken. Het vergt ook veel onderzoek en dat laat ze zien.

Alles hangt met elkaar samen, hoe klein ook een detail. Slaughter geeft stukje bij beetje de ontknoping, zodat je blijft doorlezen. Uiteindelijk komt alles samen.

Alle boeken van Karin Slaughter staan bol van geweld, pijnlijke slachtingen die tot in de details beschreven worden. Ook in ‘Verborgen' komen er gewelddadige en bloedige scènes voor. Slaughter geeft in elk boek een stukje prijs van een hoofdpersonage. Het is raadzaam alle eerder geschreven boeken van Slaughter te lezen, zodat je weet wie wie is en wat hun onderlinge relatie is. De juiste volgorde van deze Georgia serie is:
  • Genesis (Genesis, 2009)
  • Verbroken (Broken, 2010)
  • Gevallen (Fallen, 2011)
  • Genadeloos (Criminal, 2012)
  • Stille zonde (Unseen, 2013)
  • Verborgen (The kept woman, 2016)
Voor alle Slaughterfans is ‘Verborgen’ een feestje. Voor wie haar nog niet kent van deze reeks is ‘Verborgen’  absoluut een aanrader.

Auteur: Karin Slaughter
Titel: Verborgen
Genre: Literaire Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 477

Met dank aan Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar.


Geen opmerkingen: