woensdag 6 juli 2016

Nora Roberts: Armen vol rozen****Nora Roberts: Armen vol rozen****

Vier vriendinnen hebben samen het bedrijf Vows-wedding planner. Ieder zet haar eigen vaardigheden en talenten in om trouwdagen onvergetelijk te maken. Emma is bloemist, Laurel is de cateraar, Parker zorgt voor de logistiek en Mackenzie is de fotografe. Dit viertal heeft een prachtig domein geschapen op het landgoed van Parker Brown. 

In ‘Armen vol rozen’ wordt het verhaal verteld van Emma. Emma droomt al vanaf jongs af aan van een bruiloft, over dansen bij maanlicht, het licht waardoor er een zilveren schijnsel over alles wordt geworpen. Het is niet de vraag of dit gebeurt, het is de vraag met wie dit gebeurt en met wie Emma zal trouwen. Jack is een vriend van de vier vriendinnen, zij leerden hem kennen sinds hij de huisgenoot werd van de broer van Parker. 

‘Armen vol rozen’ is een heerlijk boek om te lezen, Roberts heeft een schrijfwijze die en gemakkelijk is en sfeerbepalend. Je ziet het voor je, het landgoed dat versierd wordt voor een bruiloft, de taarten en desserts die Laurel maakt, de prachtige foto’s en de bloemstukken die Emma maakt. Emma zorgt voor de tuinen en de potten met bloemen. Je kan de rozen ruiken, de fresia’s, je ziet de tulpen en viooltjes. En je ziet de prachtige bruidsboeketten, corsages en mooie bloemenkransjes voor de bruidsmeisjes. Jack komt ook aan het woord, hij houdt wel van feesten maar wil zich niet binden. Een relatie heeft voor hem een andere inhoud dan Emma. Het kat-en-muisspel begint als Emma pech krijgt met haar auto, Jack voorbijrijdt en haar een helpende hand biedt, en zijn jack. 

‘Armen vol rozen’ is één van beste boeken van Roberts, er spreekt heel veel liefde uit voor bloemen en stileren. Bloemschikken is een vak en Roberts kent het door en door, wellicht door onderzoek maar ook uit eigen interesse. Natuur speelt een rol in haar boeken, in ‘Armen vol rozen’ is het bloemen- en plantenrijk tot in de puntjes uitgevoerd. 

Nora Roberts heeft met ‘Armen vol rozen’ een heerlijke feelgoodroman geschreven.

Quotes van Wordsworth en Bruce Lee als opmaat naar ‘Armen vol rozen’.

“En ik ben zeker dat iedere bloem van elke ademtocht geniet”.
“Liefde is als vriendschap die vlam heeft gevat".

'Armen vol rozen' door Nora Roberts is uitgegeven door Uitgeverij HarperCollins.

Geen opmerkingen: