zaterdag 22 oktober 2016

Nienke Pool: Falco en de gestolen stympha's****

Nienke Pool: Falco en de gestolen stympha's****

Op Hebban.nl mocht ik meedoen met de leesclub met dit boek. Dubbel feestje, actieve leesclub en een goed boek.

'Falco en gestolen stympha's' is het debuut van Nienke Pool. Het verhaal kan gelezen worden als een sprookje, als een mythe, en is fantasie. Maar deze YA is zoveel meer, het lijkt wel of de wereldbrand die hier in beschreven wordt een equivalent is van het huidige wereldbeeld.

Pool's schrijfwijze is gemakkelijk leesbaar, ondanks onbekende woorden die ze toevoegt, maar die van onschatbare wijze blijken te zijn. Falco is de hoofdpersoon maar meer nog word je geraakt door zijn vriend Tycho en de stympha's. Waren The Birds al niet fijn, deze vogels spannen wel de kroon met hun lievelingskostje. Korte hoofdstukken vertellen het verhaal en hoewel het boek als YA verschijnt is het boek een aanrader voor iedereen. Pool heeft stijl en klinkt aangenaam. Als voorleesboek is 'Falco en gestolen stympha's' een grandioze keus, snel tussendoor een hoofdstuk voorlezen.

En dit schrijft Uitgever Godijn Publishing:


Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht…

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.

Auteur: Nienke Pool

Titel: Falco en de gestolen stympha's
Genre:Young Adult, Fantasy
Uitgeverij: Godijn Publishing
Aantal pagina’s: 409

Geen opmerkingen: