dinsdag 28 februari 2017

Margot Lee Shetterly: Hidden figuresMargot Lee Shetterly: Hidden figures

Op 7 maart 2017 komt de film HIDDEN FIGURES geproduceerd door 20th Century Fox uit. Ik mocht het boek lezen dat de inspiratiebron voor de film is.

‘Hidden figures’ vertelt het verhaal van vier Afro-Amerikaanse vrouwen. Deze intelligente en briljante wiskundigen gingen tijdens de 2e WO aan het werk bij de NASA. Zij ontwikkelden en maakte berekeningen voor verscheidene doeleinden. Een ervan was dat Amerika de ruimtevaartreis maakte waarbij Armstrong de eerste man op de man werd.

Margot Lee Shetterlee heeft het voorrecht deze vier vrouwen persoonlijk te kennen. Zij besloot hun verhaal te verwerken in een boek en schrijft in de Proloog:

“Voor een beginnend auteur zonder de bagage van een historicus, was het geen geringe opgave om een boek te schrijven over een onderwerp dat nauwelijks in de historische literatuur is terug te vinden. Vanaf het eerste moment wist ik dat ik mijn onderzoek net zo analytisch moest benaderen als deze vrouwen hun eigen werk.”

Aldus geschiedde en ‘Hidden figures’ is een lijvig document geworden. Shetterlee streefde naar een zo waarheidsgetrouwe beschrijving van het leven van deze vrouwen. Het boek is meer een document dan een meeslepend verhaal geworden. Maar de kracht van dit boek is dat alles waar gebeurd is. De film zal een eerbetoon zijn aan deze vier moedige intelligente vrouwen met meeslepende, bijzondere en belangrijke gebeurtenissen.

Ik wens alle liefhebbers van films heel veel plezier met deze film die absoluut de moeite waard is om  te gaan zien. De cast is al heel bijzonder.  Dus iedereen hup naar de bioscoop volgende week.

Auteur: Margot Lee Shetterly
Titel: Hidden figures
Genre: Non fictie, geschiedenis
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 382

Dank Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar.Geen opmerkingen: