donderdag 24 juli 2014

Joelle Charbonneau: De studie**** en Het examen***

Joelle Charbonneau: De studie**** en Het examen***


Dit zegt Uitgeverij Karakter over De studie:

De studie is het tweede deel van De Test-trilogie
Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding!

Malencia Vale heeft in deel 1 van De Test-trilogie de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu een van de twintig uitverkorenen die mogen studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?

Achterdochtig geworden, probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit, en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie...

Lezersreacties op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test:
'De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning, angst en woede van Cia zijn levensecht. Toen het boek uit was, kon ik nog maar aan één ding denken: meer!'
'De Test is een heerlijk wil-niet-meer-stoppen-met-lezen-boek.'
'Fan van De Hongerspelen? Dan is De Test zeker iets voor jou! Een absolute mustread.'
'Het blijft spannend tot de laatste bladzijde.'

De Test-trilogie heeft ook een eigen Facebookpagina, www.facebook.com/detesttrilogie, en een eigen website, www.karakteruitgevers.nl/detesttrilogie/. Bekijk daar ook de boektrailer op YouTube!


Dit zegt Uitgeverij Karakter over Het examen:

Het examen is het derde deel van De Test-trilogie Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding! Lezersreactie op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test: `De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning, angst en woede van Cia zijn levensecht. Toen het boek uit was, kon ik nog maar aan één ding denken: meer!' Lezersreactie op het tweede deel in De Test-trilogie, De Studie: `De studie is een beklemmend, bijna paranoïde verhaal waarin verraad, bedrog en gevaar in hoog tempo afwisselen.' Het examen 

Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test. Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn De inzet is hoger dan ooit - een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd... en het laatste examen is het ALLER GEVAARLIJKST! 

In 2013 mocht ik De test lezen van Joelle Charbonneau, ik had het boek gewonnen en was zeer benieuwd. Vanaf blz. 1 werd ik betoverd door dit boek en was verloren voor de wereld, verdiept in de nieuwe wereld die wordt geschetst in De test en de lotgevallen van Cia. Superspannend en adembenemend goed is De test.

Heel nieuwsgierig geworden naar deel 2 De studie leende ik deze van een vriend, mede, omdat ik als geluksvogel ook het derde deel Het examen had gewonnen. En in een weekend las ik deze twee boeken, ik had mij er zeer op verheugd. De studie is net als De test superspannend en sluit prima aan op De test. Spanning tot op het laatste moment, en wat een bedrog en verraad vinden er plaats.

Het derde deel Het Examen zou dus het sluitstuk moeten zijn. Allereerst is er een open einde en dat biedt mogelijkheden tot een vervolg. Maar de spanning die de eerste twee delen zo kenmerkt komt pas laat op gang en dan vinden er achter elkaar een aantal gebeurtenissen plaats. In het begin worden er heel veel personages opgevoerd en soms was ik even de draad kwijt. Maar ondanks dat het derde deel minder spannend is heb ik genoten van de belevenissen van Cia en de schrijfstijl en fantasie van Joelle Charbonneau, chapeau.

Ik ben een ervaring rijker en het genre fantasy is toegevoegd aan mijn lange lijst van boeken.

Geen opmerkingen: