donderdag 5 februari 2015

Elizabeth Little: Lieve dochter*****Elizabeth Little: Lieve dochter*****

Janie Jenkins was rijk en leefde het leven van een verwend jetsetmeisje. Mooie kleding, accessoires, niets was te gek of te duur. En ze ging graag naar feestjes, waar ze gezien werd. Maar dan verandert haar leven, haar moeder is vermoord en Janie die naast haar lijk wordt gevonden wordt veroordeeld. Ze had een hekel aan haar moeder, maar heeft ze haar ook vermoord? Na tien jaar in de gevangenis te hebben gezeten wordt ze vrij gelaten, er zijn fouten gemaakt tijdens de onderzoeken. Janie verandert haar naam en gaat op zoek naar de waarheid. 

‘Lieve dochter’ is de debuutthriller van Little. Ze schreef twee non fictieboeken.  Dit debuut is spannend en levert heel veel actie. Het is een echte Amerikaanse thriller, waarin veel gebeurt. Ik heb genoten vanaf de eerste bladzijde en het is geweldig om te lezen over de in en outs van het uitgaansleven van een rijke tiener. De humor van hoofdpersoon Janie is geweldig om te lezen en echt en kent ook ontroering, een jong meisje dat zo graag gehoord wil worden. 

In ‘Lieve dochter’ wordt  Janie in haar doen en laten door misdaadjournalist Trace Kessler gevolgd, tot hij het spoor bijster is. Ze wordt beschreven als een koelbloedige moordenares en er worden wilde verhalen verteld. Media kan bijdragen aan beeldvorming.  Beeldvorming die soms helemaal niet klopt, en eigenlijk erg eng is.

Uiteindelijk komt Janie achter de waarheid, een waarheid die gruwelijker is dan verwacht. Lieve dochter’ is een aanwinst. Ik ben fan van Scandinavische thrillers omdat er uitgebreide beschrijvingen in staan, maar nu ik dit boek heb gelezen staan Amerikaanse thrillers op dezelfde hoogte, veel actie en reactie, goede personages en onverwachte plotten.

‘Lieve dochter door Elizabeth Little heb ik gewonnen bij een actie van A.W. Bruna Uitgevers  en verschijnt op 24 februari 2015, een aanrader.


Geen opmerkingen: