zaterdag 6 februari 2016

Gezocht: Nora Roberts-Held****Ava Miles: Gezocht: Nora Roberts-Held****

Meredith Hale is journaliste. Na haar scheiding gaat ze terug naar huis (Dare Valley) om te gaan werken bij de krant van haar opa, mede omdat haar vader een hartinfarct heeft gehad. Opa’s faam is wereldwijd bekend. Zo ook bij Tanner Mc Bride, die na traumatische ervaringen als buitenlandse correspondent weer gaat werken op de buitenlandredactie van The Standard. Zijn eerste opdracht is wel heel bizar.

Meredith wil de schrijfster Nora Roberts weer in haar leven laten, de boeken welteverstaan, want ze wil haar leven weer in eigen hand nemen. Volgens haar ex-man zijn haar boeken de schuld van hun scheiding, want zij geeft mensen een onrealistisch beeld van de liefde. Meredith gaat als Vrouw Alleen op zoek naar de ware liefde.

‘Gezocht: Nora Roberts-Held’ is een wonderlijk en leuk boek. Meredith en haar zus Jill gebruiken de personages en de boeken van Nora Roberts in hun zoektocht naar de ware man. Ook Jill is gekwetst in de liefde. Samen gaan de zussen op de versiertoer. Dat is vermakelijk. Het boek is meer dan liefde en romantiek alleen, drugsgebruik onder feestgangers zorgt voor een dode. Aangespoord door haar opa gaat Meredith op onderzoek uit.

Miles schrijft met verve, ze heeft kennis van de boeken van Nora Roberts en ze gebruikt de hoofdpersonen op een wervelende en juiste manier. Ze heeft een vlotte en eigentijdse schrijfstijl. Je ziet de personages zo voor je, en ook het stadje Dare Valley, waar het boek zich afspeelt wordt goed besproken. Tanner McBride is de echte en stoere man, maar heeft familie problemen. Meredith is de gescheiden en gevierde journaliste, maar ook kwetsbaar en ze heeft last van paniekaanvallen. De spanning en aantrekkingskracht tussen hen is voelbaar.

Op een gegeven moment is het goed dat het verhaal een andere wending krijgt, zodat je met plezier verder leest en geniet van dit bijzondere verhaal. Zeker voor fans van Nora Roberts zal er veel herkenning zijn, maar ook voor iedereen die Feelgood leest is dit boek een aanrader. 

Op 9 februari aanstaande verschijnt dit boek. (Tip voor mensen die Valentijnsdag vieren, een mooi cadeautje!)

Geen opmerkingen: