zaterdag 13 februari 2016

Ruth Ware: In een donker, donker bos***Ruth Ware: In een donker, donker bos***

Vroeger was Clare de BBF van Nora, maar het contact is na de middelbare school verwaterd. Maar dan gaat Clare trouwen en wordt Nora uitgenodigd voor een vrijgezellenweekend georganiseerd door Flo. Dit vindt plaats in een huis in een bos. Nora besluit te gaan, samen met vriendin Nina. Er komen vier mensen op het vrijgezellenfeest, want een aantal heeft afgezegd. De entree is sinister, het huis blijkt een glazen huis te zijn. En dan gebeuren er vreemde zaken.

‘In een donker, donker bos’ lijkt op een boek dat door Agatha Christie geschreven had kunnen zijn. De hoofdrolspelers zijn mensen met geheimen, ze kennen elkaar niet, de connectie zit hem in het bevriend zijn met Clare, de bruid. De entourage is een huis in een donker bos en er gebeuren vreemde dingen. Ook begint het boek met een spannend intro, Nora wordt wakker in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer waarom, hoe of wat. In flashbacks en dromen probeert ze te herinneren wat er toch gebeurd is.

‘In een donker, donker bos’ is spannend, het boek leest als een trein, die eenmaal op stoom gekomen is, doordendert. De schrijfstijl is soepel, vlot en gemakkelijk leesbaar. Het lettertype is groot. De personages in dit verhaal worden uitvergroot en het lijkt of Ware de draak met ze speelt. Gebeurtenissen worden  superspannend gemaakt, sporen in de sneeuw, ramen in een huis, waardoor men het gevoel heeft begluurd te worden. Maar het verhaal is bloedserieus. Een orkest waarvan de muziek aanzwelt om de spanning te vergroten had niet misstaan als achtergrond.

Omdat ik vaker thrillers lees had ik wel door hoe de vork in de steel zat. Het einde zelf vond ik ietwat onecht en niet geheel waarheidsgetrouw, maar dat is de hersenspinsel van de schrijfster. Ik heb een aantal prettige en spannende leesuren gehad. En ben erg benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster.

Ik had het boek geleend van een vriend en deed mee aan de LS Sterrenleesclub op Facebook.nl.

Geen opmerkingen: