dinsdag 2 februari 2016

Nora Roberts: Een warm welkom***1/2Nora Roberts: Een warm welkom***1/2

In New England begint de lente laat. Op sommige plekken blijft de sneeuw nog lang liggen, al komen de bomen al aarzelend in blad, kleine gesloten knoppen aan naakte takken. Een enkele vroege voorjaarsbloeier ontworstelt zich in volle kleurenpracht aan de schoot van Moeder Aarde. De tintelend frisse lucht is vol beloften.

De Pine View Inn was te vinden op een van de mooiste plekjes van het ruige Blue-Ridge gebergte. Om er te komen volgde je, na het verlaten van de hoofdweg, een slingerende oprit, die op een gegeven moment werd gekruist door een smal riviertje dat door een stenige bedding stroomde. Een lage houten brug, waar met een auto overheen kon, bracht je aan de overkant. En vlak daarachter lag het hotel.

Dit zijn de eerste paragrafen van de twee verhalen in de bundel ‘Een warm welkom’. De titels van de twee verhalen zijn ‘Plaats voor geluk’ en ‘Diep water’. De verhalen zijn in 1982 en 1984 verschenen en samen in een boek opgenomen. Deze verhalen hebben nog niets ingeboet en zijn van alle tijd. 

Roberts heeft verstand van natuur, van menselijke emotie en van de liefde. De beschrijvingen die ze geeft, zorgen er voor dat je de hotels voor je ziet. In ‘Plaats voor geluk’ is dat de Lakeside Inn waar hoofdpersoon B.J. de scepter zwaait en in ‘Diep water’ is dat de Pine View Inn, het hotel van de tante van fotografe Autumn.

Roberts schrijft feelgood met een grote F. Ook deze twee verhalen zijn prettig en gemakkelijk leesbaar. De omgeving is prachtig beschreven en het lijkt of je er zelf bij bent en in het bos picknickt of met thee in de lounge het stormachtige weer afwacht. Natuurlijk spelen ook in deze verhalen lieftallige vrouwen en weerbarstige mannen de hoofdrol. Het tweede verhaal is spannender dan het eerste verhaal. Op een gegeven moment had ik wel voldoende gelezen. Maar wat je altijd bij Roberts krijgt, is een happy end  en dat is altijd prettig om te weten.

Dit boek was de opmaat naar een volgend boek, namelijk ‘Gezocht: Nora Roberts Held’ door Ava Miles en ik ben zeer benieuwd.

Geen opmerkingen: