woensdag 11 januari 2017

Suzanne Peters: Daar zijn vrienden voor***1/2Suzanne Peters: Daar zijn vrienden voor***1/2

Emma werkt bij een softwarebedrijf dat boekhoudkundige programma’s verkoopt. Ze is zeer gecharmeerd van haar baas Thijs (lees verliefd). Maar iemand versieren die een ring aan zijn vinger heeft dat doet Emma niet. Dionne is getrouwd met Floris en ze hebben een dochter Roxanne. Sinds Roxanne naar de middelbare school is gegaan is ze veranderd. 

Twee vrouwen, twee verschillende levens maar beste vriendinnen. En dat zijn ze al vanaf de kleuterschool. Hoewel ze verschillende levens zijn gaan leiden, zijn ze elkaars beste vriendin gebleven. Peters schetst en vertelt over Emma en Dionne. Er gebeurt veel in het leven van deze twee vrouwen. Emma is verliefd op haar baas en heeft het daar erg moeilijk mee, Dionne voelt zich eenzaam in haar huwelijk. Je gunt deze twee vrouwen alle geluk van de wereld. Maar dat dat niet zo eenvoudig is lees je in ‘Daar zijn vrienden voor’

Peters heeft een vlotte pen. ‘Daar zijn vrienden voor’ leest ook erg gemakkelijk. Ook heeft Peters inlevingsvermogen. Je ziet de twee vrouwen voor je en hun problemen zijn waarheidsgetrouw. Het format is eenvoudig, elk hoofdstuk gaat over een van deze twee vrouwen. Op drie kwart van het boek komt er opeens schot in de twee levens. Het einde is verrassend, maar niet totaal onverwacht. 

Eerlijkheidshalve vind ik het einde van ‘Daar zijn vrienden voor’ erg simpel. Het einde en de oplossingen hadden wel wat meer uitgewerkt mogen worden, mede omdat Peters in haar eerder geschreven boeken niet voor de gemakkelijkste keuze kiest. Het is niet hocus pocus pilatus pas en alles is weer goed. Dat gebeurt ook niet in het dagelijkse leven, maar het neemt niet weg dat ik heb genoten van dit boek en de prettig leesbare schrijfstijl die haar boeken zo kenmerkt.

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Daar zijn vrienden voor
Genre: Liefdesromans
Uitgeverij: Ellessy
Aantal pagina’s: 232
Geen opmerkingen: