zondag 16 september 2018

Dario Correnti: Heimwee naar bloed*****


Dario Correnti: Heimwee naar bloed*****

Wie is Dario Correnti is mijn vraag tijdens en na het lezen van ‘Heimwee naar bloed’ oftewel ‘Nostalgia del sangue’. Dario Correnti als persoon bestaat niet, het is een pseudoniem van twee auteurs die geheim willen blijven. Men wil zeker afwachten hoe ‘Heimwee naar bloed’ wordt ontvangen, het boek verschijnt in zestien landen….

De auteurs kunnen gerust zijn. ‘Heimwee naar bloed’ smaakt naar meer.

In ‘Heimwee naar bloed’ maken we kennis met twee journalisten, de bijna gepensioneerde Marco Besana en de stagiaire Ilaria Piatti. In het noorden van Italië vindt een aantal moorden plaats, zoals het in een thriller betaamt. De slachtoffers zijn gruwelijk verminkt. Piatti oppert aan Besana de theorie dat de moordenaar een seriemoordenaar uit de 19e eeuw nadoet, namelijk Vincenzio Verzeni.
Ze gaan samen op onderzoek uit, daarbij geholpen door de zwager van Besana die agent is.

Een wonderlijk duo is Besana en Piatti. Hij is een door de wol geverfde misdaadjournalist en zij is een groentje die door niemand op de redactie serieus wordt genomen. Maar Besana ziet haar potentie en leert haar het vak op zijn Marco’s….. Piatti is zeer vereerd dat zij door haar idool Besana serieus wordt genomen. De beide hoofdpersonen hebben geen gemakkelijk persoonlijk leven.

Correnti heeft een bijzondere schrijfstijl, en in het begin is het wennen dat alles in de tegenwoordige tijd wordt geschreven. Door de tegenwoordige tijd te gebruiken lijkt het of je er bij bent. Ze maken gebruik van korte hoofdstukken en het boek beslaat een kort tijdsbestek, van 9 december tot 5 februari, onbekend jaartal. Prachtige beschrijvingen completeren het beeld. Ook de historie, het verhaal van Verzeni wordt volledig beschreven. 

‘Heimwee naar bloed’ is spannend, is humoristisch, heeft goede verhaallijnen en plezierige hoofdpersonen. Deze thriller is een zoektocht naar een moordenaar door journalisten en heeft daardoor een andere inslag dan een moordonderzoek door rechercheurs. Dat is de charme van ‘Heimwee naar bloed’. Wat wil een lezer nog meer? Deze lezer is duidelijk, minimaal één vervolg met Besana en Piatti…..

Auteur: Dario Correnti
Titel: Heimwee naar bloed
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 446

Dank Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar.

dinsdag 11 september 2018

Sandra Berg: De prijs****


Sandra Berg: De prijs****

De uitgever schrijft aan het einde het volgende:

Uitgeverij Cupido publiceert heerlijke (ont)spannende liefdesromans, vrolijke chicklits, eigentijds romantische familieromans, en af en toe een bloedstollende thriller.

Naar mijn mening na het lezen van ‘De prijs’ door Sandra Berg mag dat af en toe vervangen worden naar vaak. Want met ‘De prijs’ hebben ze een spannende thriller uitgegeven.

En Cupido schrijft over ‘De prijs’:

Een bloedstollende thriller met een vleugje romantiek van topschrijfster Sandra Berg!

Bijna was hotel Villa Pesta in vergetelheid geraakt.
Maar nu, na een zorgzaam uitgevoerde renovatie, is dit prachtige gebouw eindelijk in ere hersteld. Een smaakvolle ambiance, een hint naar het rijke verleden, maar met het comfort van vandaag.
Om dit te vieren nodigt de nieuwe eigenaar acht willekeurig gekozen personen uit die gratis van de luxe verzorging mogen genieten en bovendien kans maken op een prijs van maar liefst tien miljoen Zweedse kronen. Wie gaat deze hoofdprijs winnen?

Elke mening, elk woord, elke zin, alles wat je schrijft over de inhoud van ‘De prijs’ is één grote spoiler. U moet het doen met de omschrijving van de uitgeverij en een aantal bewoordingen waarin deze thriller wordt omschreven.

‘De prijs’:
·         Is prettig en gemakkelijk leesbaar.
·         Is spannend.
·         Is genieten van begin tot eind.
·         Is verrassend.
·         Heeft een bijzonder en onvoorspelbaar plot.
·         Is een Agatha Christie-achtig scenario.
·         Past in deze tijd.
·         Heeft maar 280 pagina’s in een groot lettertype.

Kortom ‘De prijs’ is een spannende en gemakkelijk leesbare thriller. Verrassend is het grote lettertype, waardoor je het boek overal kunt lezen. Het plot is bijzonder, alles is mogelijk.

Leest U allen ‘De prijs’ en geniet.

Auteur: Sandra Berg
Titel: De prijs
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cupido
Aantal pagina’s: 280

Dank Uitgeverij Cupido en Sandra Berg voor een exemplaar.

maandag 10 september 2018

Kristin Harmel: Jij kan me helpen***1/2


Kristin Harmel: Jij kan me helpen***1/2

Dit schrijft MeulenhoffBoekerij over ‘Jij kan me helpen’:

De pasgetrouwde Ruby Henderson komt in 1939 aan in Parijs, samen met haar Franse echtgenoot Marcel, en ze zijn dolgelukkig. Maar de wittebroodsweken verliezen snel hun glans door het geweld van de dreigende oorlog.

Het Joodse meisje Charlotte Dacher is elf als de Duitse tanks Parijs binnen komen rijden. Al snel wordt haar leven drastisch ingeperkt door alle maatregelen tegen de Joodse bevolking. Net als ze denkt dat het niet erger kan worden, beginnen de deportaties.

Thomas Clarke is een jonge piloot van de Britse Royal Air Force, die gedesillusioneerd is geraakt door de wreedheden van de oorlog. Hij komt terecht in Parijs, en vindt daar een heel nieuwe reden om door te blijven vechten.

Wanneer de levens van Ruby, Charlotte en Thomas samenkomen blijkt dat elk van hen iets heeft dat de anderen de moed geeft om door te vechten, ook als alles verloren lijkt…

‘Jij kan me helpen’ is het nieuwste boek van Harmel. Eerder verscheen de prachtige en ontroerende roman ‘Als we elkaar terugzien’. In deze roman schreef ze over de Duitse krijgsgevangen in Amerika. Eerlijkheidshalve moet ik wel schrijven dat ik dat boek mooier vond, het onderwerp alleen al was zeer intrigerend. Nu is de hoofdrol weg gelegd voor een Amerikaanse die de liefde van haar leven volgt naar Parijs en te maken krijgt met de Duitse bezetting. Haar buren zijn Joods. Ook een grote rol is weg gelegd voor een Engelse piloot. Drie mensen die alle drie te maken krijgen met de gruwelen van de 2e Wereldoorlog.

Waar Harmel in haar vorige boek toverde met heden en verleden, gaat het in deze roman vooral over de oorlogsjaren. Het verleden staat veel centraler en ze vertelt de verhalen van Ruby, Charlotte en Thomas alsof ze erbij is geweest. Je voelt de onmacht, het verdriet en de pijn alsof ze zelf de gruwelen heeft ondergaan. Het is Harmel wel toevertrouwd om geschiedenis en mensen met elkaar te vervlechten, al zijn enkele gebeurtenissen in dit boek wel erg heldhaftig. Het gebeurde in die tijd, helden bestaan.

In ‘Jij kan me helpen’ zijn de verhaallijnen vooral bekend voor de naoorlogse generatie die ermee opgroeide. In geschiedenislessen, jaarlijkse herdenking en onze ouders die de oorlog hebben meegemaakt werd de Tweede Wereldoorlog uitvoerig besproken. Maar de generatie die de oorlog meemaakte, sterft uit. De jongere generatie krijgt andere thema’s in de geschiedenislessen voorgeschoteld. En de Tweede Wereldoorlog lijkt al lang geleden. Maar laten we nog steeds leren van deze gruwelijke tijd, want ook in onze tijd komen politieke stromingen weer boven drijven. Om droge geschiedenislessen te voorkomen, lees boeken over deze tijd, en ‘Jij kan me helpen’ is daar een goed voorbeeld van. Dit boek leest gemakkelijk, is een meeslepend verhaal en vertelt en leert U over een zeer zwarte periode in onze Europese geschiedenis.

Tot 14 november a.s. is de introductieprijs E 15,00. Koop of leen ‘Jij kan me helpen’ en verwondert U.

Auteur: Kristin Harmel
Titel: Jij kan me helpen
Genre: Roman
Uitgeverij: MeulenhoffBoekerij
Aantal pagina’s: 381

Dank Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij voor een exemplaar.