maandag 18 april 2016

Ellen Lina: Sky****Ellen Lina: Sky****

De zestienjarige Sky is de dochter van Elisa. Elisa heeft Sky als jong meisje van 16 gekregen en alleen opgevoed, de vader is buiten beeld. Sky vraagt Elisa wel naar Julian en daardoor denkt Elisa aan haar tijd met Julian. Sky is een puber, en Elisa heeft de handen vol aan dit meisje, op relationeel gebied dan, haar schoolresultaten zijn prima.

De cover van ‘Sky’ is mooi, opvallend en uitnodigend. Een witte vogel is uit een witte kooi gevlogen op een blauwe achtergrond. Dit is het eerste boek dat ik van Lina heb gelezen. Voor haar is het het derde boek.

De schrijfwijze van Lina is gemakkelijk. Het verhaal over het zestienjarige meisje is realistisch, emotioneel en ook begrijpelijk. Maar ook het verhaal van Elisa is aangrijpend en echt. Elisa zelf heeft nooit een puber kunnen zijn door de geboorte van Sky. Alhoewel ze ongewenst zwanger was, is Sky gewenst. Maar Elisa houdt ook van uitgaan, drank en seks. En dan een puberende dochter, ga er maar aan staan.

‘Sky’ is het boek over twee meisjes, de een is moeder, de andere een dochter. Wat er gebeurt moet U zelf gaan lezen, want dit is alles wat ik over 'Sky' kan schrijven, dat U het verhaal zelf ervaart.
Mocht U in de gelegenheid zijn de auteur Ellen Lina te kunnen ontmoeten, grijp die kans, want het maakt het boek 'Sky' nog unieker.

Advies: Deze post kan eigenlijk niet gelezen worden zonder het verslag in het vorige bericht, lees ze samen.


Geen opmerkingen: