vrijdag 23 december 2016

Pjotr Vreeswijk: Masterplan***1/2Pjotr Vreeswijk: Masterplan***1/2

Op Thrillzone.nl mocht ik meedoen met leesclub van Masterplan door Pjotr Vreeswijk. Deze leesclub krijgt de leuke uitbreiding van een meet&greet op 7 januari 2017. 

Dit zegt Uitgeverij Letterrijn over dit boek:

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling. Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen. Pjotr is werkzaam als politieagent binnen de eenheid Den Haag. De keiharde actiethrillers van nu in combinatie met zijn passie voor verre reizen en jarenlange ervaring als politieman in verschillende Haagse wijken hebben geleid tot Masterplan. Pjotr Vreeswijk serveert een plot op wereldschaal met precies de juiste dosis actie. Een knap debuut! Max van Olden (winnaar Schaduwprijs 2016.
 
'Masterplan' is het debuut van Pjotr Vreeswijk, ik verwachtte een spannend verhaal en heb dat ook gekregen. Het verhaal is in de sfeer van spionnen, grenzen, naweeën van de Tweede Wereld Oorlog en nog altijd zijn er mensen die het nazisme aanhangen. Alex is de spion in het kielzog gevolgd door Suzanne, meester in computers. 
 
'Masterplan' begint sterk en dan wisselen de verschillende verhaallijnen en tijden elkaar af. Alle verhaallijnen komen uiteindelijk samen. Vreeswijk heeft een gemakkelijke soepele schrijfstijl. Het gebruikte lettertype is prima. De cover ziet er goed uit (prachtige man, het pistool hoort erbij).
Er is een tijd geweest dat er veel geschreven werd over biologische oorlogsvoering en spionage en WO2, er verschenen veel boeken. Zo zijn er hypes in de thrillerwereld en wellicht is die hype er weer.

'Masterplan' is een goed doordacht verhaal en dat is aansprekend. Tel daarbij op de gemakkelijke schrijfwijze en je hebt de ingrediënten voor een spannende spionageroman, mooie man en mooie vrouw die kei is in computers, goed duo en een perfect koppel voor een vervolg.

Geen opmerkingen: