dinsdag 14 januari 2014

Sharon Bolton: Nachtmerries*****



Sharon Bolton: Nachtmerries*****

Dit zegt uitgever ij A. W. Bruna over Nachtmerries:

Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?

De universiteit van Cambridge wordt geteisterd door verontrustend groeiend aantal zelfmoorden van studenten. Rechercheur Mark Joesbury leidt het onderzoek en moet meer slachtoffers te voorkomen. Daarvoor zet hij de jonge en gedreven politieagente Lacey Flint in, die undercover als onzekere studente in het campusleven duikt...

Alleen psychiater Evi Oliver weet wie Lacey echt is, omdat zij ook onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Langzaam ontdekken ze een verschrikkelijke trend en als Lacey dezelfde afschuwelijke nachtmerries krijgt als die waarvan de zelfmoordslachtoffers voor hun dood last van hadden, wordt duidelijk dat zij de volgende is.

Het jaar 2014 maakt een zeer goede start, het eerste vijfsterrenboek heb ik achter de kiezen. Nachtmerries is een geweldig, fantastisch en spannend boek. Gruwelijk spannend, de rillingen liepen mij letterlijk over de rug en de haartjes op mijn armen gingen recht overeind staan terwijl ik dit boek las. Zowel Evi als Lacey zijn echte personen. Nachtmerries wordt vanuit hun beide belevingen verteld en het verhaal dat er achter zit is zo gruwelijk dat je je het niet kan voorstellen dat deze dingen gebeuren. Maar dat is tevens het beangstigende, de gebeurtenissen die Bolton beschrijft zijn zo realistisch dat je op een gegeven moment beseft dat dit waar kan zijn. En dan word je stil en beleef je het boek nog anders.

Nachtmerries van Sharon Bolton is een boek dat je raakt, dat onder je huid gaat zitten en niet zo gemakkelijk uit te poetsen is.  De eerste dag las ik een paar hoofdstukken en pakte het verhaal mij al, maar de tweede dag zorgde ervoor dat ik in een lange ruk het boek uit wilde lezen, ik kon niet stoppen, was voor de wereld verloren, en was totaal in het verhaal gezogen. Het boek is net een zeer spannende film waar je bij staat en naar kijkt, of een sneltrein die steeds harder gaat en niet kan stoppen. Eenmaal het boek uitgelezen, moet je het laten bezinken, voordat je je weer in een boek gaat verdiepen.

Nachtmerries verschijnt vandaag op 14 januari en ik kan het boek aanraden aan iedereen, mensen die van thrillers houden maar ook lezers die van realistische romans houden, want ook dat is Nachtmerries, het verhaal van personen en gebeurtenissen die  zomaar kunnen bestaan en gebeuren..

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Mooie recensie Charlotte. En 5 sterren maar liefst :-) Ik ben nu wel heel benieuwd.