woensdag 22 juni 2016

Jackie van Laren: Vallen***Jackie van Laren: Vallen***

En dan ineens ligt er alweer het vierde boek van Jackie van Laren. ‘Vallen’ is het verhaal over Anne die op het zoontje van een bekende rockzanger gaat passen. Ze is journaliste, gaat mee op tournee van de Rage en valt als een baksteen voor de leadzanger Rory (en hij voor haar).

De cover bestaat uit drie kleuren, zwart wit rood. Je ziet een paartje onder een paraplu, omgeven door rode bloemen opgebouwd uit hartjes. 

‘Vallen’ is een combi van boek en dagboek. Je leest over Anne maar ook haar interpretatie. Zij verwoordt de dagelijkse gang van zaken van een band op tournee in een artikel, maar het wordt onbedoeld een persoonlijk document. Elk hoofdstuk heeft een titel, omgeven door de bloemen van hartjes, het boek ziet er vrolijk uit.

Van Laren geeft een nieuwe en andere invulling aan feelgoodromans. Hoewel het gaat om de liefde tussen twee mensen, die om elkaar heen draaien is de entourage anders. Ze schrijft over de muziekscene en heeft een vlotte pen. ‘Vallen’ is gemakkelijk leesbaar.

Eerlijkheidshalve had het boek voor mij wel wat dunner mogen zijn, het om elkaar heen draaien van Anne en Rory is op een gegeven moment wel klaar en je weet dat ze elkaar toch wel vinden. Een goed einde hoort bij een chicklit. De ster in ‘Vallen’ vind ik persoonlijk het driejarig zoontje Rowland. Zijn woordenschat is grappig om te lezen, de r kan hij niet uitspreken en hij verhaspelt woorden zoals een kind kan doen.

‘Vallen’ is een aanrader:
1.       als je van feelgoodromans houdt,
2.       als je een boek wil lezen zonder al te veel gedoe,
3.       als je zin hebt in een chicklit,
4.       als je onderweg bent,
5.       als je thuis in je luie stoel ligt,
6.       als je in de zon zit,
7.       als het regent,
8.       als je fan bent van de boeken van Jackie van Laren,
9.       en elke andere reden die je kan bedenken om dit boek te lezen.

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff Boekerij bv voor een exemplaar.


1 opmerking:

Bianca Brummelhuis zei

Leuke recensie :) Leuk dat dit boek weer in de muziekwereld speelt. En dat zoontje lijkt me inderdaad grappig en schattig. En ik kan me voorstellen dat het een beetje vervelend wordt als twee hoofdpersonen maar om elkaar heen blijven draaien. Ik moet het laatste boek uit de Q serie nog lezen (ik heb hem al wel), maar daarna ben ik erg benieuwd naar Vallen.