vrijdag 24 oktober 2014

Maartje Fleur: De au pair****

Maartje Fleur – De au pair

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op zaterdag 17 mei 2014 07:46
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenFleur-Maartje-de-au-pairChaos in het leven van Caroline, zo is de hoofdpersoon in het boek 'De au pair' te beschrijven. Caroline denkt dat ze haar leven eindelijk op de rails heeft. Ze heeft haar grote liefde Arthur ontmoet en gaat met hem samenwonen. Haar geluk is compleet als ze een kind verwacht. Maar haar zorgeloze leventje valt in duigen als de au pair dood wordt gevonden. Arthur wordt verdacht van de moord, maar is hij wel de dader?

'De au pair' is een boek dat erg gemakkelijk leesbaar is en dat je binnen een paar uurtjes uitleest. Het taalgebruik is niet moeilijk. Wat erg leuk is, is dat Fleur veelvuldig gebruik maakt van humor en dat maakt het een prettig leesbaar boek. Halverwege het verhaal verandert de humor echter in spanning. Wie heeft de au pair vermoord? En waarom wordt Arthur - de droomman van Caroline - verdacht?


Stukje voor stukje wordt het mysterie van de dood van de au pair ontrafeld. Door de wisseling van perspectief blijft het boek spannend. Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden krijgen een plaats in het heden en verduidelijken de acties en reacties van Caroline. Het plot is goed uitgewerkt, maar niet heel spannend. De uitkomst zie je al een tijdje, zeker als je een geoefende thrillerlezer bent.

'De au pair' is bij uitstek zeer geschikt voor vakantie, in de zon, aan het strand, onderweg of gewoon in je luie stoel.

Maartje Fleur is freelance journalist voor de tijdschriften Flair, Margriet en Viva. In de Viva schrijft ze de column Floor Faber, waar de gelijknamige Net 5 tv-serie op werd gebaseerd, met Georgina Verbaan in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: