vrijdag 31 oktober 2014

Marie Hermanson: Hemeldal****

Marie Hermanson - Hemeldal

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op vrijdag 04 oktober 2013 08:41
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenHermanson-Marie-HemeldalRustoord Hemeldal in de bergen van Zwitserland is bestemd voor mensen die lijden aan een of meer psychische aandoeningen. Dit rustoord lijkt de hemel op aarde te zijn. Daniel zoekt zijn broer Max op. Door een rare speling van het lot bevindt Daniel zich ineens in het Rustoord als patiënt en moet daar blijven. De nachtmerrie is begonnen. Daniël gaat op onderzoek uit, vastberaden om uit Hemeldal te komen en zijn broer te zoeken.


'Hemeldal' is een spannend boek. Marie Hermanson weet de spanning erin te houden en op te voeren. Maar het verhaal komt erg langzaam op gang, mede doordat de auteur flink uitweidt over de jeugd van tweelingbroers Max en Daniel.

Hermanson beschrijft de psychische patiënten van Hemeldal erg goed. De beschrijvingen zijn realistisch; hun hobby's erg gruwelijk. Regelmatig lopen de koude rillingen over je rug tijdens het lezen van deze scènes.
De opsluiting van Daniel in het geïsoleerde Hemeldal vertelt het beklemmende verhaal van iemand die opgesloten is met een claustrofobie. Bovendien weet Daniel echt niet meer wie wel en wie niet te vertrouwen is. Onder de patiënten, dokters en andere hulpverleners bevinden zich goede en kwade personen.
Hermanson heeft een prettig leesbare schrijfstijl. Het boek leest gemakkelijk. In het begin van 'Hemeldal' moet je even doorlezen, want het eerste stuk is wat taai. Maar dan ineens begint het verhaal te lopen en is het huiveren. En dan wil je alleen maar door lezen en uitvinden hoe het verhaal afloopt. Het is een huiveringwekkend spannend boek met een goed plot.

Geen opmerkingen: