maandag 3 november 2014

Verslag release 6e boek Linda Jansma Vrij Spel

Afgelopen zaterdag, 1 november 2014, was de release van het 6e boek van Linda Jansma, Vrij Spel. En als fan was ik erbij. De release vond plaats in boekhandel Stumpel in Almere.

Uitgeefster Ilse Karman van De Crime Compagnie opende de middag en vertelde dat ze enorm trots was op Linda, en dat Vrij spel een hard boek, harder dan gewend en dat zal een verrassing zijn. Toen gaf ze het woord aan Puck Vermeulen, een goede vriendin van Linda Jansma. Zij zou haar interviewen en dat deed ze geweldig. De afgelopen tijd had Puck op facebook oproepen gedaan voor vragen die gesteld zouden kunnen worden op deze dag. Op haar eigen en ludieke wijze was dat al een feestje, ze gaf hints al "Altijd al willen weten wat het kost om je hond door een beroemde schrijfster te laten trimmen?". De eerste vraag die ze stelde was ook de winnende vraag, de vragenstelster kreeg een exemplaar van Vrij Spel.

"Als er een boek verfilmd zou worden, welke dan en waarom?" Linda antwoordde na even te hebben nagedacht dat Tweestrijd daar het meest geschiktst voor zou zijn. De hoofdrolspeelster zou George van Goede Tijden Slechte Tijden zijn en de mannelijke hoofdrolspeler de Engelse Lynley.

"Welk boek zou jij geschreven willen hebben?". Linda zei dat ze Ik ben pelgrim graag had geschreven, mede door de uitgebreide beschrijvingen.

En nog altijd is Janine uit Caleidoscoop, nu uitgegeven onder de titel Kwetsbaar nog steeds haar meest favoriete personage. En zit ze zelf ook met een brok in haar keel als ze hele heftige stukken heeft geschreven.

Het was een druk bezochte bijeenkomst, Linda was vereerd dat er zo veel mensen voor haar waren gekomen, het was gezellig en leuk. Heel bijzonder was het dat collega schrijfsters er ook waren, Loes den Hollander, Anita Terpstra, Karin Hazendonk, Linda Samplonius e.a. En Puck heeft het voortreffelijk gedaan, met humor.

En natuurlijk kon je haar boek Vrij spel kopen en laten signeren.

En Linda, alvast heel veel succes met boek 7 want dat die er aan komt weten we nu ook.....


1 opmerking:

Hannie Snels zei

Een erg mooi verslag Charlotte. Het was daar erg gezellig