maandag 17 november 2014

Annejet van der Zijl: Moord in de Bloedstraat****

Annejet van der Zijl - Moord in de Bloedstraat & andere verhalen

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op zaterdag 27 juli 2013 16:19
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenZijl-Annejet-van-der-Moord-in-de-Bloedstraat.jpgIn 'Moord in de Bloedstraat & andere verhalen' worden tien moorden beschreven. Annejet van der Zijl ging op zoek naar het verhaal achter een gepleegde moord of zelfmoord en stuitte op zeer persoonlijke verhalen. Waarom vermoordt iemand een persoon of geliefde? Waarom komt een persoon in het criminele circuit terecht? Totale verbazing als blijkt dat een man die liefdevol zijn vrouw verzorgt haar de afgelopen tijd stelselmatig vergiftigde. Ontroerend is het verhaal van Sisi die in de Bloedstraat vermoord wordt.

De op zichzelf staande verhalen in 'Moord in de Bloedstraat 'geven een kijkje in de menselijke psyche. Antwoorden op vragen krijg je niet, maar je begrijpt beter waarom er moorden worden gepleegd of men crimineel is geworden. Er wordt informatie gegeven over bloed- en eerwraak.

Spannend is het boek niet. De dader is snel gevonden of al bekend. De auteur geeft achtergronden van het onderzoek en veroordeling.

Van der Zijl is bekend van de boeken 'Sonny Boy' en 'Bernhard'. Voor dit boek heeft ze veel onderzoek gedaan en met vele mensen gesproken. Het zijn constructies van verhalen die ze meemaakte toen ze werkte als misdaadverslaggeefster in Amsterdam.

Na het lezen van de verhalen word je wel in verbijstering achter gelaten, want totaal onschuldige mensen zijn of worden slachtoffer. De verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en elk verhaal heeft zijn eigen impact. De personen in de verhalen gaan leven en de misdaden tegen of door hen zouden zomaar in je buurt kunnen voorkomen.

Geen opmerkingen: