dinsdag 18 november 2014

Anne Tel: Paaseitjes zoeken in het AMC****

Anne Tel - Paaseitjes zoeken in het AMC 


Categorie: Waargebeurd

Gepubliceerd op woensdag 06 november 2013 15:09
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenTel-Anne-Paaseitjes-zoeken-in-het-AMCAnne heeft het goed voor elkaar. Ze heeft een leuke en goede baan. Samen met Frank - de liefde van haar leven - wil ze graag kinderen. Maar helaas wordt Anne niet zwanger. De huisarts stuurt het stel door naar het ziekenhuis. En dan begint de medische molen. Ze belanden in een zwaar traject van vruchtbaarheidsbehandelingen. Het lijkt wel of al het geluk weg is. De ene tegenslag na de andere volgt en het Anne verliest de controle over haar leven.
'Paaseitjes zoeken in het AMC' is het verhaal van Anne Tel zelf. Ze schrijft over de liefde tussen haar en Frank. Ze hebben allebei reizen als passie en samen willen ze oud worden en kinderen krijgen. Maar dan blijkt alles niet zo gewoon te zijn. Anne wordt niet zwanger en met Frank belandt ze in een emotionele achtbaan van vruchtbaarheidsbehandelingen. Vijf lange jaren van pogingen en teleurstellingen zal het duren totdat ze toch zwanger wordt.
Anne Tel (1975) hield een dagboek bij over de vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze schrijft over de grootste onzekerheden in haar leven en geeft haar kwetsbare kant een verhaal.
'Paaseitjes zoeken in het AMC' is een emotioneel, prachtig geschreven boek. Het boek is gemakkelijk leesbaar. Grappig zijn de adviezen die Tel geeft. Maar het is wel een zwaar boek. Je proeft letterlijk de onmacht en de moeilijke beproeving die Anne en Frank ondergaan in hun pogingen om zwanger te worden. Anne belandt letterlijk in een emotionele achtbaan, mede veroorzaakt door de hormonen. Gelukkig heeft ze Frank en samen komen ze erdoor. En het geluk is groot als blijkt dat Anne toch zwanger is geworden.
Tel heeft met 'Paaseitjes zoeken in het AMC' een ontroerend en goed boek geschreven over de vruchtbaarheidsproblematiek. Ze gebruikt humor en heeft een luchtige manier van schrijven maar je voelt de pijn het verdriet.

Geen opmerkingen: